TEHLİKE GEÇMEDİ:ALLAH BİZİ KORUSUN !

Trakya'da 7 cana mal olan yağışlar İstanbul'u da kötü vurdu. İkitelli, Halkalı'da yoğun yağışın getirdiği sel nedeniyle 32 kişi öldü, 8 kişi kayıp..

BÜYÜK FELAKET
Tekirdağ, Silivri ve Çatalca'da sel felaketine neden olan sağanak yağış gece boyunca aralıklala devam etti. Sabah saatlerinde etkisini iyice arttıran yağmur, İstanbul'da sel baskınlarına neden oldu. Marmara Bölgesi, 17 Ağustos depreminden beri ilk kez bu boyutta bir felaket yaşadı.

DERENİN İNTİKAMI AĞIR OLDU
Dün yaşanan bu rezalet için Başbakan Erdoğan'dan akşam saatlerinde bir açıklama geldi. Başbakan Erdoğan yanına 3 bakanını alarak yüz yılın afetini değerlendirdi. Erdoğan atasözünden yola çıkarak, "Derenin intikamı ağır olur" dedi.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI


- Bir şeyi ısrarla söylüyoruz. O da şudur. Yıllardır bu dereler üzerinde ıslah yapma gayretlerimiz var. Benden sonrakiler de takip ettiler. Ama ciddi engeller var. Bu olay umarım bundan sonra bu engelleri ortadan kaldırır.

- Büyükşehir belediyesi ıslah çalışmasını yapmak istyorç ama engel çıkıyor. Kendi dönemimde yaşadım. Bugün yine yaşadık.

- Biz üzerimize düşen görevi yapacağız. Örneğin derelerin islah çalışmaları. İmara ters yapılara izin vermeyeceğiz. Ama kalkar da biz dere yatağına binalar yaparsak ve yaygınlaştırsak bu sonuç çıkar. Atasözümüz var: "Derenin intikamı ağır olur" diye.

- Hamdolsun Alibeyköy'de sıkıntı yaşanmıyor. Alınan tedbirler bunu engelledi.

- Bugün teknolojinin tüm imkanları kullanıldı. Ancak tüm bunlar bu yapılanmanın neticesidir.

- Mali noktada zarara uğrayanların yanındayız yanında olacağız. İlk etapta İstanbul valiliğine gönderdiğimiz 2 trilyonluk desteğimiz oldu. Tekirdağ valiliğine de 250 millyarlık yardımımız oldu. Bu desteklerimiz yine devam edcecek.

- Şu anda bu acıyı yaşadık. bunun tekranrını istemiyorsak işin adını koyalım.
1. Dere yataklarından, ister tır garajı, ister konut, süratle kaldırmamız gerekiyor.

2. Biz adımızı atacağız. Fakat vatandaşla el ele verirsek kolay yaparız. Ama vatandaşımız engel teşgil ederse bunu yapamayız.

İSTANBUL VALİSİ: ALLAH BİZİ KORUSUN

Bugün ilginç bir açıklama da İstanbul Valisi Muammer Güler'den geldi. İstanbul Valisi, sel tehlikesinin henüz geçmediğini açıkladı ve 'Allah bizi korusun' dedi...........

Güler, “Bu akşam yağışlar tekrar artacak. Yağışlar bugün ve yarın Anadolu yakasında etkili olacak. Hafta sonu da etkisini sürdürecek” uyarısında bulundu. İstanbulluların zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını tavsiye eden Güler sözlerine şöyle devam etti: Toplu taşıma araçlarını tercih edin. E-5 yerine TEM’i kullanın.

ALLAH BİZİ KORUSUN
Vali Güler, bunun İstanbul’un yaşadığı en büyük sel felaketi olduğunu söyledi. Kendisinin 37 yıllık idareci olduğunu, böylesine büyük bir felaketin daha büyük acılarla sona erebileceğinin altını çizen Vali Güler, “Daha da kötüsü olabilirdi. Allah bizi korusun diyorum” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.