T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36020] ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

Link to ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

[anadoluhaber:36014] ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

Posted: 10 Nov 2009 07:19 AM PST

ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

Link to ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

[anadoluhaber:35991] Anıtkabir "tapınak" mı "türbe" mi?

Posted: 09 Nov 2009 01:38 PM PST


D.Mehmet Doğan - Vakit
2009-11-09

Anıtkabir “tapınak” mı “türbe” mi?
 


“10 kasımda ne yapalım” başlıklı yazımızın yer aldığı “Habervaktim” internet sitesinde okuyucu yorumlarının çoğuna “kriterlerimize uymuyor” diye yer verilememiş. Bu kendini “atatürkçü” addedenlerin nasıl bir dil kullandığını gösteriyor. Atatürk’le ilgili hoşlarına gitmeyen bir şey oldu mu, kendilerini kaybediyorlar. Oysa yazıda Atatürk’le ilgili olumsuz hiçbir şey yok. Sadece onun adına inşa edilen Anıtkabir’le ilgili bazı tesbitlere yer veriliyor.
Anıtkabir’in 1942’de yarışma kazanan projesinin ABD’nin ilk başkanı George Washington’un kabrine benzemesi demek ki bazılarını fena halde rahatsız etmiş. Ne yapalım? Hakikat bu!
Bu echel atatürkçülere bir sorum var:
Anıtkabir’e gömülmeyi, Anıtkabir’i Atatürk mü istedi?
Yakın dostları onun Çankaya’da mütevazı bir mezar düşündüğünü söylüyorlar. Bu vasiyettir aslında. Her fırsatta “izindeyiz” nutku çekenler en önce bu vasiyete uymadı.
1940’larda Türkiye’yi yönetenler, tek parti ideolojisinin kültleştirilmesi için Atatürk’ün kabrini Çankaya’ya değil, Rasattepe’ye yaptırmayı ve görülmemiş cesamette bir bina inşasını gerekli gördüler. O yazımızda belirtmiştik: Modern Türkiye’nin en büyük mimarî yapısı bir “kabir”. Bu öylesine büyük bir kabir ki, 36 Osmanlı padişahının hepsinin türbelerini içine alabilecek cesamette!
Cumhuriyet’in en büyük mimarî abidesi hayata, çağımıza dönük bir yapı olmalıydı. Mesela Meclis binası olabilirdi. “Hakimiyet milletindir” şiarına yakışırdı. Bir ilim müessesesi olabilirdi veya kültür amaçlı bir yapı. Veya bu yapı için harcanan muazzam para, bir sanayi tesisine vücut vermekte kullanılırdı, memleket ekonomisine büyük katkılar sağlardı ve bu tesis Atatürk’ün adını taşırdı...
O zamanın hükümeti, mimarî yarışma programında şu ifadelere yer veriyor: “Anıt bir ziyaretgâh olacaktır. Bu ziyaretgâha büyük bir şeref medhalinden girilecek ve yüzbinlerce Türk’ün Atasının önünde eğilerek tazimini sunmasına ve bağlılığını tekrarlayarak geçmesine müsait olacaktır.”
“Bu âbide, Ata’nın asker Mustafa Kemal, Devlet Reisi Mustafa Kemal, büyük siyasî, ilim adamı, büyük mütefekkir ve nihayet yapıcı ve yaratıcı büyük dehanın vasıflarının kudret ve kaabiliyetinin timsali olacaktır.”
Bu sebeple şehrin Rasattepe olarak bilinen tepesi seçilmiş, adı “Anıttepe”ye çevrilmiş ve Ankara’nın rakımına 45 metre ilave edilerek 905 metreye ulaşan bir yapı ortaya çıkarılmıştır.
Bu yapının nasıl ziyaret edileceği de şöyle açıklanıyor: “Büyük tören günlerinde halk kütleleri, stadyom ve hipodromda toplanarak yola dizilecekler, Ulaştırma Bakanlığı’nın sağında bulunan diğer yapıların yanından geçerek yukarıdaki yola varacaklar. Bu yol doğru Anıtkabir sahasının kuzey ucuna ulaşmaktadır.”
Anıtkabir, sadece bir anıt mezar mıdır?
Mimarisine, büyüklüğüne, ihtişamına bakarsanız anıtmezarı aşan bir yapı tasarlandığını görebilirsiniz. Örnek olarak ABD’nin ilk başkanı George Washington kabri alınmıştır. Elbette Washington’un kabri Anıtkabir yanında hayli mütevazı kalır. Washington’un kabrindekine benzer çıkıntı gerçekleştirilemeyince, yapı Pantheon veya Partenon’a benzemiştir. Pantheon, çok tanrılı eski Yunan’da tanrılar adına yapılan tapınaktır. Sonradan, büyük şahsiyetlerin gömüldüğü binalar böyle anılmıştır. Fransızların pantheonu Sanite Genevieve adına inşaa edilen kilisedir. İngilizlerin ise Westminster Abeyi (manastırı)dır. Merhum sanat tarihçimiz Celal Esat Arseven “türklerde pantheon yapmak âdet değildir” diyor.
Anıtkabir neden Ankara’nın sembolü olamıyor?
Çünkü Atina’nın sembolü ile karışma tehlikesi var! Atina’nın sembolü Parthenon. Bu Atina akropolünde tanrıça Athena adına inşa edilen bir tapınaktır!
Anıtkabir maalesef, bizim mezar mimarimizin dışında bir geleneğe dayanan bir yapı. Türklerin mezar mimarisi, kümbet ve türbe ile yüzyılımıza kadar gelmiş ve gerçekten ölüm mimarisi olarak bütün dünyanın ilgisini çekmiştir.
Anıtkabir neden bir türbe olmadı? Çünkü türbe mabed gibi tasarlanamaz. Ölüm mimarisi her şeye rağmen, tevazu gerektirir.
Devrinde cihan padişahı olan Muhteşem Süleyman’ın kabrinde bile bunu hissedersiniz.
Mustafa Kemal için Türk mimarisi esas alınarak bir yapı inşa edilse idi, elbette millî bir âbide olurdu. Fakat bu millî yapıdan kaçınılması için çok önemli bir sebep vardı: Türbe İslâmı çağrıştırır! Bu da o zamanın yöneticilerinin laiklik anlayışına uymazdı.
Ama aynı yöneticiler, M.Kemal’in arzusu olmamasına rağmen, Anıtkabir’i inşa ederken bir putperest Yunan tapınağını kopyalamaktan da çekinmediler!



--
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.

http://dava-vatan.blogspot.com/

[anadoluhaber:35997] YANDAŞ YARGI... Atın Bunları!

Posted: 09 Nov 2009 01:37 PM PST

Adalet Bakanlığı, Sincan Hakimi osman Kaçmaz'ın meslekten ihracını istedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın yargılanmasını isteyen Kaçmaz, en son TİB binasına baskın talimatını vermişti.

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun ikinci raporu da tamamlandı. Son dönemdeki çıkışları ile büyük tepki toplayan Yarsav Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında da ihraç isteminde bulunuldu.

--
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.

http://dava-vatan.blogspot.com/

[anadoluhaber:36000] Sonra Bana Kiziyorsunuz

Posted: 08 Nov 2009 06:24 PM PST

[anadoluhaber:35998] Faik Tarımcıoğlu: 'Generaller yargılanmaz'

Posted: 08 Nov 2009 09:18 AM PST

Faik Tarımcıoğlu: 'Generaller yargılanmaz'

“Büyük çapta bir yargılama olmaz. Generaller yargılanmaz ama orduda kapsamı geniş olmayan bir tasfiye olacak. Bu tasfiyeyi Başbuğ yapacak.”
Söyleyişinin devamı "NEŞE DÜZEL'in" PAZARTESİ KONUŞMALARI'ında...2


[anadoluhaber:36011] ATMA RECEP DİN KARDESIYIZ

Posted: 10 Nov 2009 06:30 AM PST

DOĞRU YOL PARTİSİ
GENEL MERKEZİ
 

DYP BASIN MERKEZİ :

 

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Av.Çetin Özaçıkgöz’ün “Yozgat İl Başkanlığı atamasında” yaptığı konuşması :

 

“27 Mayıs 1960 darbesinden 50 yıl, 12 Mart 1971 Muhtırasından 38 yıl, 12 Eylül 1980 darbesinden 29 yıl geçtikten sonra Sayın Başbakan “Ben şapkamı alıp gitmem, gereğini yaparım” diyor.

Bu söz yıllardır söylenir durur ama, kendileri olsaydı ne yaparlardı söylemezler. Ama şimdi sorumluluk makamında bulunan bir Başbakan aynı şeyleri söylüyorsa yıllar önce Menderes ve Demirel’in yerinde olsaydı ne yapardı, bunu açıklaması lazımdır. Adnan Menderes’de mi şapkasını alıp gitmiştir.

Sayın Demirel, Cemal Gürsel gibi bir Genel Kurmay Başkanını görevden aldığı gibi 1975 de bir Orgeneralin değil, bir Korgenerali Hava Kuvvetleri Komutanı yapmıştır.

Darbe dönemlerindeki şartlarla bugünkü şartları karıştırmamak gerekir.

Bugünkü askerin demokrasi anlayışıyla, o günlerdeki askerin demokrasi anlayışı farklıdır. O zamanki Medya iletişimi ile bugünkü Medya iletişimi farklıdır. Bugün darbeleri savunan, teşvik ve tahrik eden muhalefet yoktur.

Darbelerin, telafisi mümkün olmayan zararları, milletin bütünü tarafından anlaşılmıştır.

O tarihlerde Sayın Demirel’in gereğini yapabilmesi için, “evine gelen askerlere silahla karşılık vermesi” mi gerekiyordu?

Evvelce bir tek Ankara Radyo evine 2 asker göndermekle Medya tahakküm altına alınırdı. Şimdiki teknolojide tv’lere, radyolara, internete müdahale edilmesi olanaksızdır.

Sayın Başbakan’ın “Ben şapkamı alıp gitmem, gereğini yaparım” sözü, “Atma Recep, Din kardeşiyiz” sözünü hatırlattı”


[anadoluhaber:36007] GDO'lu diyet tarifleri

Posted: 09 Nov 2009 06:34 PM PST

GDO’lu diyet tarifleri


Haliyle panik halindesiniz... “Nasıl anlarız? Genetiği değiştirilmiş organizma yemekten nasıl kurtuluruz?” filan.

 

Şöyle...

¡

Annaneniz öpülesi elleri parçalanırcasına, ovalaya ovalaya tarhana yaparken, siz, “Aman annane be, boş versene” deyip, marketten hazır çorba alıyordunuz ya... Annane rahmetli oldu ve siz, o tarhananın tarifini annaneden alıp, bir kenara yazmadınız ya... İşte o nedenle, siz, genetiği değiştirilmiş organizma yemekten kurtulamazsınız maalesef.

¡

Ne verirlerse...

Onu yiyeceksiniz.

¡

Kız evlat yetiştiriyorsunuz, en iyi okullara gönderiyorsunuz... Piyano çalıyor, İngilizce konuşuyor, Grammy alanları tek tek biliyor. Bilmeli... Ama alt tarafı limon, şeker ve su kullanıp, limonata yapmasını bilmiyor! Yoğurdu çırpıp, ayran yapamıyor, ayran... İşte o nedenle, kızınız, genetiği değiştirilmiş meşrubat içmeye mahkûm maalesef... Torunlarınız da.

¡

Zahmet edip sütlaç yapmadığınız için, kek yapmaya üşendiğiniz için... İçinde ne olduğunu bilmediğiniz gofretleri, mısır patlaklarını kemiriyor sizin oğlan! Hamur tutmayı, şöyle mis gibi ıspanaklı bi börek yapıp, çantasına koymayı bilmediğiniz için, hamburger bağımlısı oldu. Tahin-pekmezi “köylü işi”, vıcık vıcık yağ fışkıran kremaları “modernite” sandığınız için, daha 10 yaşında ayıya döndü, yuvarlana yuvarlana yürüyor, tıkanıyor, merdiven çıkamıyor.

¡

Size zor geliyor ama, zor mu evde yoğurt yapmak? İstanbul’un güneşi müsait değil, anlarım, zor mudur İzmir’de, Antalya’da, Adana’da evde salça yapmak? Şikâyet edip
duruyorsun, içine katkı maddesi
konuyor, zorla beyazlatılıyor diye... İster tam buğday unundan, ister
çavdardan, hakikaten zor mudur evde ekmek yapmak? Bütün ailen kabız... Tonla para verip, abuk sabuk ambalajlı-meyveli saçmalıklardan
medet umacağına, niye öğrenmiyorsun kabak tatlısı yapmayı?

¡

Güya, çoluğunu çocuğunu düşünüyorsun, taze taze yesinler diye, pazara gidiyorsun... Eğri büğrü biberlere, doğal olduğu için tuttuğunda ezilen domateslere ağız burun kıvırıyorsun, hormonlu, tornadan çıkmış gibilerini alıyorsun... Ne işe yaradı senin pazara gitmen?

¡

Kocanız da, bu satırları okuyup, size akıl verecek şimdi... Söyleyin ona, ukalalık etmesin, götürün aktara, hatmi çiçeğiyle zencefili birbirinden ayırt etsin, ondan sonra konuşsun!

¡

Enginar, börülce, radika, cibes pişirmekten haberin yok; gazetelerin tiraj almak için kıçından uydurduğu kıçımın uzmanlarından fıldır fıldır brokoli tarifleri öğreniyorsun... Brüksel lahanası yiyerek mi AB’ye gireceğini sanıyorsun?

¡

Çin’den bal getiriyorlar mesela... Taaa Arjantin’den, Meksika’dan bal getiriyorlar. Neymiş efendim, içinde genetiği değiştirilmiş organizma olabilirmiş falan... İçinde tavuk ibiği, maymun kulağı olmadığına şükredin! Ben iddia ediyorum... Kaşla göz arasında frankeştayn ürünlere kapıları açan arkadaşlarla, Amerikan çiftçilerinin avukatı profesörlerimiz, sırf karakovan balına sahip çıksa, Şemdinli’de, Pervari’de terör bile azalır, terör bile.

¡

Uzatmayayım.

Mutfak genetiğimizi kaybettik biz.

¡

Elin adamı, mısırdan, soyadan, domatesten önce beynimizin DNA’sını değiştirdi!

¡

Hurrraaa diye köyden kente göçerken, dışarda tıkınmayı şehirleşme zannettik. Ambalajlı ürün tüketmeyi, zenginleşme zannettik.

¡

Dolayısıyla, ya kafayı değiştirip, özümüze döneceğiz... Ya da ne verirlerse onu yiyeceğiz.

 

Yılmaz ÖZDİL

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

[anadoluhaber:36015] GENÇPOLİTİKA HABER BAŞLIKLARI

Posted: 09 Nov 2009 02:08 PM PST


http://www.gencpolitika.com/index.php
 
*Ak Gençlik Stockholm'de
 
*TDH Gençliği Ankara'da Teşkilatlanıyor
 
*Konuk Yazar "M.Fatih Öztarsu"
 
*İzmir Açılımlara Tepki Mitingi
 
*ABD`de İşsizlik Oranı Rekor Seviyede 

*Girişimcilik Paneline Gençlerin Büyük İlgisi 

*Bahçeli Yeniden Genel Başkan 

*Atatürk 10 Kasım'da Dev Konserle Anılacak 

*Öğrenciye Söz Hakkı 

*2010'da 40 bin öğretmen atanacak


Haberlerin devamını ve gençlik dünyasından her türlü haberi, tarafsız haber anlayışıyla her gün güncellenen sitemizde bulabilirsiniz.Bizi takip etmeye devam edin. 


Windows Live Hotmail: Arkadaşlarınız Facebook'taki güncellemelerinizi doğrudan Hotmail®'den görür.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.