T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[anadoluhaber:36171] Başbakan neden aşı olmuyor?

Efe HAN'ın yazısı...

 

Bir günde kaç sefer “domuz gribi” sözünü kullandığınızı veya duyduğunuzu hiç saydınız mı?

Rakamın kaç olduğu çok önemli değil tabi ki… Ancak hayatımızı fazlasıyla etkilediğini hiç birimiz inkar edemeyiz. Herkeste bir tedirginlik mevcut. Bazılarının ifadesiyle “İsrail ya da Amerikan gizli servislerinin ortaya çıkardığı bir virüs” sözüne katılmak oldukça zor.

Hastalıklarla mücadelede aşının faydasını inkar etmeyen vatandaşlar neden domuz gribi aşısından bu kadar çekiniyorlar? Benim izlenimlerime göre 15 yaşın üstündeki insanlarda aşı yaptırmayı düşünen oldukça az. Küçükler ise anne ve babanın kararına göre aşılanacak. Büyüklerin kendilerinin aşı olmayı düşünmemelerini dikkate alırsak, doğal olarak küçüklerinde aşı olmaları konusunda rakam beklenenin oldukça altında olacak. Öğrencilerin ellerine tutuşturulan belgelerde veliler büyük sorumluluk altına sokuluyorlar ve karar vermekte oldukça zorlanıyorlar. Neden mi?

Çünkü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “ben aşı yaptırmayacağım” diye Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı bir güzel fırçaladı…

İyi de Sayın Başbakan! Neden aşı yaptırmayacaksınız? Türkiye'ye gelen aşılarla ilgili bildiğiniz bir şeyler var ise neden bunu milletle paylaşmıyorsunuz? 72 milyon insandan sorumlu olduğunuzu daha 3 gün önce TBMM'de bangır bangır bağırarak söylerken aşı konusundaki bu duyarsızlığınız ve topu taca atmanız neden? Sizin sorumluluğunuzda hizmetleri yürüten bakanlığın getirdiği aşılara güvenmiyorsanız, vatandaşlara yapılmasına göz yummanızı kınamaktan başka bir söz söylemeye gerek var mı?

İnsanlar Başbakan'ın sözünü mü dikkate almalı yoksa Sağlık Bakanı'nın sözünü mü dikkate almalı?

Sağlık konusunda Başbakan'ın söyledikleri değil, Sağlık Bakanı'nın söylediklerinin daha çok dikkate alınması mantıklı gibi… Ama arkadaşlar Başbakan da Sarı Çizmeli Mehmet Ağa değil ki…  

Ayrıca illere göre hasta sayılarının verilmemesini doğru bulmuyorum. Şehir efsanelerine ve kulaktan kulağa yayılacak kesin olmayan bilgilerin yayılmasına ortam hazırlanılıyor. Net bilgilerin verilmemesi insanlarda duyarsızlığa sebep olacaktır. Şimdiye kadar hiç ölümün yaşanmadığı illerde yaşayan insanlar işin ciddiyetini geç fark edebilirler. Riskli bölgelerin ve şehirlerin açıklanması ve halkın dikkatli olmasının sağlanması daha mantıklı değil mi?

Toplumsal konularda duyarlılığı olan Sayın Cumhurbaşkanı'nın, Amerika'da aşı olacağı iddia edilen Sayın Başbakan'ın, Sağlık Bakanlığı'nın ve ilgili kurum ve kuruluşların "domuz gribi aşısı" ile ilgili acil olarak gerekli çalışmaları yapmalarını, milletin kafasındaki soru işaretlerini gidermelerini bekliyoruz. Domuz gribi aşısına güvensizlik ile ilgili çalışmaların er ya da geç yapılması kaçınılmazdır.

Eyvah! demeden… 'AÇILIM'ın pardon 'aşı'nın bile kurtaramayacağı sahneler yaşanmadan…

'H1'alkta 'N1'e oluyor? diye bir bakınız…

Efe HAN / GAZETETURKA

--
Efe HAN
www.gazeteturka.com


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.