İşgalci Çin, Uygur Kız'ı işkenceyle katletti

Çin polisi tarafından tutuklanan Uygur kızı, hapishanede gördüğü işkence nedeniyle hayatını kaybetti. Polis 'hastalıktan öldü' dedi. Cenazeyi teslim alan arkadaşları, kızın ayak tırnaklarının çekildiğini ve yüzünde de morluklar bulunduğu fotoğrafladı.

İşgal altındaki Doğu Türkistan'da keyfi tutuklama, yargısız infaz ve hapishanelerde uygulanan Çin işkencesi devam ediyor. Doğu Türkistan'ın Aksu şehrinde Çin polisi tarafından tutuklanan Uygur kızı hapishanede işkence yapılarak öldürüldü. Yurt dışı ile irtibat kurduğu gerekçesiyle 8 ay önce tutuklanan kız için Çin polisi 'hastalıktan öldü' dedi. Kızın cenazesini teslim alan arkadaşları, ayak tırnaklarının çekildiğini ve yüzünde de morluklar bulunduğu fotoğrafladı.



ANNEDEN TEHDİTLE İMZA ALDILAR

Uygur kızının annesini 8 ay sonra arayan polis kızının hastalıktan öldüğünü belirterek cenazesini almasını istedi. Kızının hastalıktan öldüğüne dair tehditle anneden imza alan polis, genç kızın cesedini annesine teslim etti. Genç kızın cesedi yıkanıp kefenlendikten sonra, arkadaşları tarafından yüzü ve ayaklarının fotoğrafları çekilerek sosyal paylaşım sitelerinde yayımlandı. Fotoğraflarda genç kızın ayak tırnaklarının çekildiği ve yüzünde de morluklar bulunduğu dikkat çekti. Çin hapishanelerinde binlerce Doğu Türkistanli işkence çektiği, her gün yüzlerce insanın işkence altında can verdiği belirtildi. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.