Dev kapışma öncesi ‘Müslümanlık’ krizi

İngiltere‘nin yetiştirdiği en önemli boksörlerden biri olan Pakistan asıllı Amir Khan, ABD‘yi ayrımcılık yapmakla suçladı.

 

Las Vegas‘ta düzenlenecek Floyd Mayweather ile Marcos Maidana arasındaki ağır siklet boks karşılaşmasını izlemek için ABD‘ye vize başvurusu yapan Khan‘a olumsuz yanıt verildi. Bu durumun sadece ‘Müslümanlık‘ ile açıklanabileceğini söyleyen Khan, ABD‘ye savaş açacağını söyledi.

Khan resmi Twitter hesabından “ABD‘ye geçen hafta maçı izlemek için yaptığım vize başvurum reddedildi. Hala İngiltere‘deyim” paylaşımında bulundu. Konu ile ilgili The Guardian’a konuşan 27 yaşındaki boksör “2011 yılında dövüş için gittiğim ABD‘de yaklaşık iki saat alıkonuldum. Bunun tek nedeni Müslüman olmamdı” açıklamasını yaptı.

Pistorius hakkında inanılmaz iddia

Şimdi de benzer bir ayrımcılık ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Khan “ABD, 11 Eylül saldırılarından sonra Müslümanlık ile ilgili olumsuz bir tavır sergilemeye başladı. Vizemin kavgaya karıştığım için verilmediği söyleniyor. Ancak gerçeğin bu olmadığını herkes biliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yılın başında saldırı suçundan gözaltına alınan başarılı boksör, “Bazı gençler arabama bazı şeyler fırlatmaya başladı. Arabamdan inip bunu yapmamalarını söyledim. Sonra içlerinden bir tanesi bana vurdu. Ben de karşılık verince çocuk yere yığıldı. Bütün olay bundan ibaret. Zaten mahkeme de beni suçsuz buldu” dedi.

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.