Davutoğlu: Halep düşerse yeni bir mülteci akımıyla karşılaşırız

 Başbakan Davutoğlu, toplantının ardından açıklama yaptı. Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları:


TSK'nın en önemli niteliği milli ordu olması, toplumun her kesiminden katılımla oluşmuş olmasıdır. Görüşmede TSK'nın ihtiyaçlarını da konuştuk. Bölgede riskleri, tehditler mahiyet değiştiriyor. Bu mahiyet değişikliği TSK'nın yapısını gözden geçirilmesi ihtiyacını doğuruyor.


TSK'nın takdim edilen 2033 projeksiyonu ve 30'a yakın milli sanayii sunumu bizi heyecanlandırdı. Türkiye'nin füze savunma sistemini öncelenmesi gerekiyor. TSK'nın 2023 vizyonu budur. TSK riskleri karşılayabilecek bir pozisyonda olmalı. TSK'nın riskleri göğüsleyebilen yapısının geliştirilmesi küresel güç olmamızı takviye eder. Bosna Hersek ve Afganistan'daki askerler Türkiye'nin gücünü dünyaya gösterdi.


"MÜLTECİ AKINI BAŞLAR"


IŞİD tehdidini ortaya çıkaran Suriye rejimidir. Halep'teki gelişmeleri kaygıyla takip ediyoruz. Esad rejimi son bir ay içinde çok yoğun bir katliam yaptı. Şehir düşme noktasında olmasa bile çok yoğun bir baskı altında. Halep'in düşmesi mülteci akını başlatır.


ÇÖZÜM SÜRECİ


Çözüm süreci konusunu hep paylaştık. Çözüm sürecindeki tutumumuz Genelkurmay Başkanımız tarafından da biliniyor, istişarelerimiz sürüyor.


Jandarma mülki görevlerde  İçişleri Bakanlığı'na, askeri konularda Genelkurmay Başkanlığı'na bağlıdır.


BEDELLİ ASKERLİK


Bedelli askerlikte yeni bir gelişme olursa paylaşırız.


GENELKURMAY'DAN BRİFİNG 


Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığında basına kapalı düzenlenen bilgilendirme toplantısı öncesinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile baş başa görüştü.


Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından, Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, bilgilendirme toplantısına geçti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.