Diyarbakır'da Kobani Yürüyüşü başladı..

Diyarbakır'da 6-7 Ekim günlerinde yaşanan ve 12 kişinin öldüğü, sokağa çıkma yasağının ilan edildiği olaylar sırasında, kente inen askerler bugün yine kente indi. 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı askerler, zırhlı araçlarla birlikte indikleri kentin önemli noktalarında polis ekipleriyle birlikte konuşlandıkları görüldü.

TAKVİYE POLİSLER SEVK EDİLDİ

Diyarbakır'a aralarında Bingöl, Elazığ, Giresun'un da bulunduğu bir çok il ve ilçelerinden Jandarma Özel Harekat Timleri'nin de sevk edildiği öğrenildi. Diyarbakır'da askerin yanı sıra polis ekipleri de zırhlı araçlarla yürüyüş öncesi kentte devriyede bulunduğu ve özellikle kamu binaları önünde konuşlandığı görüldü.

KEPENKLER KAPALI

DBP'nin kepenk kapatma eylemi yapılmayacak çağrısına zaman bazı bölgelerde esnafların işyerlerini açmadığı görülürken, bazı esnafın de işyerlerinin önünde bekledikleri görüldü. Banka şubelerinin de daha önce saldırıların hedefi olan ATM'lerin kepenklerle kapattıkları gözlendi.

YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

Diyarbakır'daki yürüyüş saat 12.00 itibariyle başladı. Kobani eylemlerine yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı belirtiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.