Halep'te Esed ve PYD'nin kirli işbirliği

Suriye'nin en büyük kentlerinden biri olan ve nüfus olarak bir çok ırkı içinde barındıran ticaret kenti Halep'i Özgür Suriye Ordusu zorluklar içinde IŞİD'e ve Esed rejimine karşı savunuyor.
Son günlerde Halep üzerinde oynanan oyunda Esed ve YPG anlaştı. 200 binden fazla Suriyeli'yi katleden rejim Batı'ya ya IŞİD ya da ben diyerek saldırılarını arttırdı.
PYD’nin, Esed’e kuşatma için koridor açtığını söyleyen Suriye muhalefeti Türkiye temsilcisi Halit Hoca ABD öncülüğündeki senaryoyla güçlendirilecek Esed, Batı ile Halep konusunda anlaşmak üzere olduğunu söyledi.
TÜM DÜNYA KOBANİ'YE KİLİTLENMİŞKEN SURİYE'NİN KALBİ HALEP NE OLACAK?
Uluslararası toplum, Kobani’de PYD ve Irak Kürt Blgesel Yönetimi’ne bağlı peşmerge güçleriyle IŞİD arasındaki savaşa kilitlenirken, Suriye’nin en büyük ikinci kenti olan Halep’te kritik bekleyiş sürüyor.
ÖSO HEM IŞİD HEM ESED İLE SAVAŞIYOR
Kobani’de koalisyon güçleri tarafından bombalanan IŞİD’in, bu bölgedeki ve Rakka’daki güçlerinin bir kısmını Halep’e kaydırması, yoğunlaşan Esed’in saldırılarıyla zor günler yaşayan ÖSO’yu daha da zora soktu.
Savaşın kaderini belirleyecek kilit şehir olan Halep, koalisyon güçlerinin IŞİD’e yönelik saldırıları başladığından bu yana Esed güçlerince kuşatılmaya çalışılıyor. Konuyla ilgili Akşam’a değerlendirmelerde bulunan Suriye muhalefeti Türkiye temsilcisi Halit Hoca, “Tehlikeli senaryo devrede” dedi.
PYD ESED'E KORİDOR AÇMAK İÇİN AFRİN'İ ELİNDE TUTUYOR
Esed ve PYD işbirliğinin çok aşikar olduğunu söyleyen Suriye muhalefeti Türkiye temsilcisi Halit Hoca, "PYD, Afrin gibi bir bölgeyi elinde tutarak Halep kuşatması için Esed’e koridor açıyor. İzlenen senaryo Esed’i güçlendirme amacını taşıyor." dedi.
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU AÇIKLAMIŞTI
Halep'te daralan ateş çemberi Ankara’nın da yakın takibi altında. Halep’e acil destek verilmemesi durumunda kentin Esed kontrolüne geçebileceği ve bu durumda Türkiye’ye yönelik 1.5 milyon kişilik göç dalgası yaşanabileceği öngörülüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu Halep'in düşmesi durumunda Türkiye'ye 1,5 milyonluk bir gçö dalgasının olacağını söylemişti.
Kaynak : Haber7

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.