IŞİD Bahoz Erdalı Öldürdü iddiası

Sitede yer alan habere göre; Bahoz Erdal, Kuzey Irak'tan YPG'ye moral vermek ve direnişi organize etmek için Kobane'ye geldi. Şehrin "Azadi" (Özgürlük) meydanında incelemelerde bulunurken IŞİD saldırıda bulundu. İddiaya göre saldırıda; Bahoz Erdal yüzü parçalanarak, öldü.

Olay şöyle medyana geldi:

Bahoz Erdal, Kuzey Irak'tan YPG çetelerine moral vermek ve direnişi organize etmek için Kobane'ye geldi. Şehrin "Azadi" (Özgürlük) meydanında incelemelerde bulunurken İslam Devleti'nin ani saldırısı meydana geldi. Küçük bir grup akıncının yaptığı saldırıda Bahoz Erdal, korumaları ve YPG çetelerinin varlığına rağmen yüzü parçalanarak öldü.

Olayın haberini alan Kandil, Bahoz Erdal'ın ölümünün gizlenmesi emrini verdi. Öcalan'dan sonra örgütün ikinci ismi olan Karayılan'la liderlik kavgası yapan Bahoz Erdal'ın öldürülmesi örgütteki zıt kutupların birbirine karşı sert mesajlar vermesine sebep oldu.

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.