İsrailli bakan: Mescid-i Aksa'yı yıkacağız!

YeniAkit'in haberine göre; Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya askerlerine baskın düzenleterek, mihrabı postallarla çiğneten ve Kur’an-ı Kerimleri yerlere attıran terör devleti İsrail’in gizli ajandası ifşa oldu. 1967’den bu yana ilk kez Mescid-i Aksa’yı hedef alan Siyonist hükümetin asıl amacının, Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman Mabedi’ni inşa etmek olduğu iyice gün yüzüne çıktı. İslam alemini ayağa kaldıran alçak saldırı sonrası radikal Yahudilerin radyo kanalı Kol Berama’ya konuşan İsrail Konut Bakanı Uri Ariel, Mescid-i Aksa yerine Yahudi tapınağının yapılacağını, bunun Tevrat’ın emri olduğunu söyledi. İsrailli Bakan Ariel’in bu açıklamaları, hukuksuz uygulamalarına tahrif edilen Tevrat’ı kılıf yapan katil devletin, adım adım Mescid-i Aksa’yı ortadan kalmaya çalıştığını gözler önüne serdi. Mescid-i Aksa’nın altında kendileri için kutsal sayılan Süleyman Mabedi ile Hazreti Musa’nın sandığının bulunduğuna inanan Siyonist katiller, yıllardır arkeolojik kazı çalışmaları adı altında Mescid-i Aksa’nın altını oyarak, kendi kendine yıkılmasını sağlamaya çalışıyor.

YAHUDİLERİN KUNDAKLAMA GİRİŞİMLERİ

İsrail devletinin kazılarla zarar vermeye çalıştığı Mescid-i Aksa’yı, radikal Yahudiler de kundaklama yoluyla ortadan kaldırmayı amaçlıyor. 21 Ağustos 1969’de Denis Michael Rohan adlı Avustralyalı bir Yahudi, Mescid-i Aksa’yı kundaklama girişiminde bulundu. Nisan 1980’de Meir Kahane, Mescid-i Aksa’nın bir köşesine patlayıcı madde koyarak patlatmaya çalıştı. 8 Nisan 1982’de bir kez daha Mescid-i Aksa’nın ana girişine patlayıcı madde yerleştirildi. Cami görevlilerinin erken farketmesiyle Siyonist alçaklar amaçlarına ulaşamadı. 10 Nisan 1982’de Meir Kahane taraftarı bir grup Siyonist terörist, zorla Mescid-i Aksa’ya girmek istedi. 21 Mart 1983’te Mescid-i Aksa’ya gizli bir yoldan girmek için tünel açıldığı tespit edildi. 14 Ocak 1986’da Knesset üyesi bazı parlamenterler, İsrail askerlerinin koruması altında Mescid-i Aksa’ya girmek istedi. 8 Ekim 1990 tarihinde Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıda 30 Filistinli şehit düştü, 800’e yakın Filistinli de yaralandı. Eylül 2000 tarihinde İsrail genel seçimleri öncesi dönemin muhalefet lideri Ariel Şaron, Mescid-i Aksa’ya girdi. Bu provakatif ziyaretin ardından Filistin’de İkinci İntifada başladı.

“KAZDIĞI TÜNELLERE BOMBA YERLEŞTİRDİ”

“Mescid-i Aksa muhafızı” olarak bilinen Filistin’deki İslami Hareket’in lideri Şeyh Raed Salah, İsrail’in 1967’den bu yana Mescid-i Aksa’nın altında kazı çalışmaları yürüttüğünü belirterek, “Bugün Mescid-i Aksa’nın bulunduğu Haremüşşerif bölgesi, UNESCO tarafından koruma altında fakat tüm bu korumaya rağmen İsrail, kazı çalışmaları sırasında Mescid-i Aksa’nın altını boşalttı, çok sayıda tünel kazıldı, Mescid-i Aksa’nın altındaki tünellere bomba yerleştirildi ve daha fazla bomba ve dinamit yerleştirilmek üzere bu tünellerin içine çukurlar açıldı” diyor.

TÜNELLERE DİNAMİT YERLEŞTİRİLİYOR

İsrail’in amacının Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman Mabedi’ni inşa etmek olduğunu kaydeden Salah, “Şu an Mescid-i Aksa’nın yıkılması için tüm hazırlıklar yapılıyor. Kutsal mekanın altına kazılan tünellere bomba ve dinamit yerleştiriliyor. Bir gün gelecek bu bombalar patlatılarak Mescid-i Aksa yıkılacak ve İsrail Mescid-i Aksa’nın bulunduğu yere Süleyman Mabedi’ni inşa edecek. Bunun için geri sayım başladı. Mescid-i Aksa’yı 2020 yılında yıkıp yerine Süleyman Mabedi’ni açmayı planlıyorlar. Şu an görünen tarih 5 yıl sonrası yani 2020” ifadelerini kullanıyor.

YIKMA PLÂNININ EN ÖNEMLİ ADIMI HARAP SİNAGOGU

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik kuşatmayı iyice arttırdığını anlatan Şeyh Raed Salah, şunları söylüyor: “2010 yılı İsrail’in Mescid-i Aksa planı için çok önemli bir tarihti. Zaten Kudüs’teki gelişmeleri takip ederseniz 2010 yılının Ocak ayından bu yana Kudüs’te yeni inşaat sahaları yaptılar, Mescid-i Aksa’ya yönelik kuşatmayı iyice arttırdılar ve Mescid-i Aksa’ya çok sık şekilde girmeye başladılar. Tüm bunların ötesinde mart ayında yıllar sonra yeniden faaliyete soktukları Harap Sinagogu, Mescid-i Aksa’yı yıkma planının en önemli adımıdır. Harap Sinagogu, Mescid-i Aksa’ya sadece 100 metre mesafededir ve şu an Yahudiler Mescid-i Aksa’nın yakınına kadar girip ibadet etmektedirler. Harap Sinagogu’nun yeniden açılması Yahudiler için bir milattır ve gerçek emellerine önümüzdeki 5 yıl içinde ulaşmayı planlamaktadırlar.”

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.