İzmir'de İsrail protestosu

Partinin Basmane semtindeki binasının önünde toplanan grup, ellerinde döviz, pankart ve Filistin bayraklarıyla bir süre İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Saadet Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Bilal Yıldız, Mescid-i Aksa'nın 1967 yılından bu yana ilk kez ibadete kapatıldığını hatırlatarak, "Siyonist İsrail, Filistin halkından gelen tepkiler üzerine 55 yaş üstü yasağı kaldırdı anca sokağa çıkma yasağı ilan etti" dedi.

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı işgal ederek burada kendi tapınağın yapma ve Müslümanları bölgeden çıkarma hedeflerinin olduğunu savunan Yıldız, "Siyonistler, Mescid-i Aksa'nın sahipsiz olduğunu zannederek gözlerini iyice karartmışlardır. Aksa sevdalısı bir avuç müminin dirençleri ise bunca kargaşanın içinde duyulmamaktadır" diye konuştu.

Yıldız, Türkiye'nin konuya müdahale etmesi gerektiğini belirterek, "Hükümetin bu konuda adım atmasını bekliyoruz. Neredesiniz, Aksa işgal altında neden susuyorsunuz, Nasıl görmezden geliyorsunuz  İsrail ile bütün ilişkilerinizi sonlandırın. İsrail'e karşı İslam ülkeleri ile 'Filistin Barış Gücü'nü kurun" ifadesini kullandı.

Yıldız'ın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.