Şam'da Esed'e büyük darbe: 120 askeri öldürüldü

Muhalif güçler, düzenledikleri operasyonlar sonucunda iki gün içinde başkent Şam'da 120 rejim askeri öldürdü.

Suriye kaynaklarının verdiği haberlerde, Şam'da Muhaliflerin bariz üstünlük sağladığı ve bu nedenden dolayı rejim askerlerinin moral ve motivasyon bakımından oldukça çöküntü içinde olduğu belirtiliyor.

2 Gün önce Hetitet el Jarsh cephesinde süren çatışmalarda muhalifler bazı noktaların kontrolünü geri aldı. 15 Esed askeri esir olarak ele geçirilirken 25 rejim askeri öldürüldü ve birçoğu da yaralandı.

Öte yandan, Medaa'da bir rejim BMP'sini vuran muhalifler,  içindeki rejim askerlerini öldürdü.

Rejim hava kuvvetlerinin de bombardıman desteğiyle bir saldırı düzenleyerek kent kırsalında Qatna yakınında Cebeli Şeyh'te bulunan Beit Tayma, Kafar Hor, Hesno köylerini ele geçirmeye çalıştı. Bu bombardımanlar esnasında bu köylerde bulunan 15 sivil hayatını kaybetti.
Rejim güçleri saldırıya katılmak üzere civarda bulunan Qatna, Sahnaya, Jaramana, Cebeli Şeyh'ten bu bölgeye yüzlerce Ulusal Savunma Gücü milisi getirdi. Çatışmalar esnasında geri çekilen rejim güçleri Ulusal Savunma Gücü milislerini geride bırakarak muhaliflerce kırılmalarına sebep oldu. Burada tamamı Dürzi 70 rejim militanı öldürülürken muhalifler cesetlerini de ele geçirdi.

Cebeli Şeyh bir yılı aşkın bir süredir muhaliflerin kontrolünde bulunuyor.

Muhalifler, Kalamoun'da düzenledikleri özel bir operasyonla Tulul el Sefa'da 12 rejim askerini öldürürken bir rejim aracı tahrip edildi ve birkaçı ele geçirildi. Muhalifler  Jurudul Halbun'a sızarak Tulul el Sefa'da üslenen rejim güçlerine farklı noktalardan yaklaştılar. Birkaç saat süren çatışmalar sonucunda 12 asker öldürüldü, birkaçı esir edildi,  muhtelif rejim araçları tahrip edilirken bir T72 tankı ve muhtelif silah ve araçlar ganimet alındı.

Operasyon sonrasında Muhalifler bölgeden çekilirken rejim buraya tekrar hakim oldu. Geçtiğimiz ağustos ayında da Muhalifler  buraya saldırmış ve çok sayıda rejim askerini öldürmüştü.



ISLAH HABER

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.