Türkmen Komutanlar Nevşehirde Buluşacak!

Suriye’de 4 yılı aşkın süredir Esad ve ona destek veren güçlerle savaşan Türkmenler, Nevşehir’de moral bulacak. Çetin savaşın içinde topraklarını korumak için cephelerde kahramanlık destanı yazan Türkmen Komutanlar 15 Kasım’da Nevşehir’de olacaklar.

İHH Nevşehir Gönüllüler Koordinatörlüğü organizasyonuyla düzenlenen “ECDADIN TORUNLARI NEVŞEHİR’DE BULUŞUYOR” adlı program kapsamında Nevşehir’e gelecek olan Türkmen Dağı (Bayır-Bucak) Tugay Komutanı Albay Ahmet Arnavut, Birlik Komutanı ve Milli Şair Ali Musa ve düşman askerlerine korku salan Türkmen Birlik Komutanları’ndan Ömer Abdullah 15 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 19:00’da  Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde öz kardeşleriyle buluşacak.

Türkmenler yararına aynı gün Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde kermes de düzenlenecek. Yiyecek-içecek ve hediyelik eşyaların satışa sunulacağı standlardan elde edilen gelirler Türkmenler’in ihtiyaçlarında kullanılacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Mü’min mü’minin kardeşidir. Diğer açıdan ise Türkmenler bizlere akrabadır. Osmanlı döneminde devletimize ait o toprakların muhafazası için Nevşehir’den, Çankırı’dan Kütahya’dan bugün yaşadıkları bölgelere gönderilmişlerdir. Bugün savaş nedeniyle tecavüze uğrayan bacılarımız da, cephe de şehit olan mücahidler de öz kardeşlerimizdir. Nevşehir’e ayaklarının tozuyla gelecek olan konuklarımızı karşılamak, tanılmak ve sohbet etmek için tüm Nevşehir halkını 15 Kasım Cumartesi saat 19:00’da Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ne bekliyoruz “denildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.