UCM'den Skandal Mavi Marmara kararı!

Reuters'ın özel haberine göre, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) savcıları İsrail'in Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine yönelik saldırısını kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi.

Saldırıda yakınlarını kaybedenlerin başvurusunda, İsrail'in savaş suçu işlediği savunulmuş ve İsrail Başbakanı, Milli Savunma Bakanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanı başta olmak üzere sorumluların yargılanması talep edilmişti.

AĞIR BİR OLAY DEĞİL(MİŞ)

Başvuruyu inceleyen savcılar, İsrail askerlerinin savaş suçu işlediği suçlamasının makul gerekçelere dayandığına, ancak söz konusu suçun mahkemenin görev alanına girecek ağırlıkta olmadığına hükmetti.

MAVİ MARMARA'DA NE OLMUŞTU?

Mavi Marmara gemisi bir çok, milletten, dinden aktivistler, gazeteciler, sanatçılar, gönüllüler İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kırmak için Sarayburnu'dan demir aldı ve menziline doğru harekete geçmişti.

9 SİVİL TÜRK VATANDAŞINI ŞEHİT ETTİLER

İsrail, uluslararası karasuları kanunlarında karasuyu sayılmayan 70 km açıklarında Mavi Marmara gemisine operasyon düzenlemişti. İsrail onlarca asker, gemi, ve helikopterle düzenlediğ operasyonda 9 Türk vatandaşını şehit ederken bir çok yolcuyu da yaralamıştı.

O Gece gemiye yapılan operasyon öncesi gemiye özel bir sistemle kurulan canlı yayın vericilerini engellemişti. İsrail silah ve mühimmat taşıdığını iddia ettiği Mavi Marmara gemisine önce botlarla yanaşmış, ardından havadan helikopterle askerler gemiye inmişti. Ellerinde hiçbir silah bulunmayan Mavi Marmara yolcularına tam teşekküllü silahlarla müdahalede bulunan İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonu 9 kişi hayatını kaybetmiş, bazıları ağır olmak üzere 50'den fazla kişi yaralanmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.