İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Esad'a destek

Ruhani, "Dünya, Aşırılık ve Şiddete Karşı" konferansına katılmak üzere Tahran’da bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'i kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de hazır bulundu.

"ESAD'IN YANINDAYIZ" MESAJI

Cumhurbaşkanlığından görüşmenin ayrıntılarına ilişkin yapılan açıklamaya göre; Ruhani, "İran’ın, terörizmle mücadele konusunda her zaman Suriye halkı ve hükümetinin yanında yer almaya devam edeceğini" vurguladı.

"Bazı ülkelerin teröristleri destekleme yolunu seçmelerinin yanlış ve faydasız olduğunun bugün herkes için açıklığa kavuştuğunu" kaydeden Ruhani, "Bu destekler, sadece bölgede şiddet ve güvensizliğin yayılmasına neden oldu" yorumunu yaptı.

"MUHALİF DEĞİL TERÖRİSTLER"

"Suriye’de eline silah alan kişiler muhalif değil, teröristtir" iddiasında bulunan Ruhani, şunları kaydetti:

"Bu gerçek, geçen son birkaç ay içerisinde tüm dünyaya aşikar oldu. Öyle ki, bu teröristlerin mevcudiyetine neden olan ve destekleyen kimseler dahi, artık yavaş yavaş teröristlerle aralarına mesafe koymaya başladı. Suriye hükümeti ve ordusunun teröristlerle mücadele etme ve ülkelerini savunma gücüne sahip olduğu, artık bütün dünya tarafından biliniyor."

SURİYE HALKI KAZANACAK

"Bölgesel koşulların Suriye’de siyasi, dengeli ve akılcı bir çözüme doğru yol aldığı" değerlendirmesinde bulunan Ruhani, "Suriye halkının mevcut durumdan 'kazanan' olarak çıkacağına eminiz" ifadesini kullandı.

Görüşmede ülkesine verdikleri destekten ötürü İran Cumhurbaşkanı'na teşekkür eden Muallim de, Tahran ile Şam’ın aynı safta yer aldığının altını çizdi.

İsrail’in ülkesine düzenlediği hava saldırılarına ilişkin ise Muallim, "Siyonist rejimin hedefinin, ekonomik altyapıyı tahrip ederek Suriye halkına zarar vermek" olduğunu söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.