ABD Brunson yaptırımıyla teröre alan açıyor


Ajan Brunson’u bahane ederek dikkatleri ambargolara çeken ABD, bir yandan da Suriye ve Irak’ta PKK/PYD’ye desteğini artırıyor. Son üç gün içinde Suriye’de PKK’ya 700 tır silah ve malzeme gönderen terör hamisi ABD, bölgede yeni bir üs kurmaya başladı.
Terör koridoru planı suya düşen ABD, Türkiye ile Münbiç mutabakatına rağmen, terör örgütü PKK/PYD’yi silahlarla donatmaya devam ediyor. 2 gün önce 200 tırdan oluşan konvoyu Haseke’de terör örgütü PKK’ya teslim eden ABD’li yetkililer dün de 500 tır dolusu silah ve mühimmatı terör örgütüne teslim etti.

PKK’nın yönettiği SDG’nin kontrolündeki bölgelerde 25 askeri üssü bulunan ABD’nin yeni askeri üsler kurarak bölgede terörist yetiştirmeye devam ettiği belirtildi. ABD, Kandile bağlı 5 bin teröristin kontrolünde Suriye’de 100 bin silahlı terörist tutmayı hedefliyor. Bunun için de ağırlığı eğitime vererek yeni askeri üssler kuruyor. Suriye’deki yerel kaynaklar ABD’nin Deir ezzor’un batı kırsalındaki Al Tebni kasabası kuzeyinde terör örgütü YPG/PKK kontrolündeki bölgede yeni bir üss kurmaya başlandığını duyurdu.

Terör örgütünün Münbiç’ten çekilmesi için sözde Türkiye ile anlaşan ABD’nin devriye görevlerine rağmen teröristleri kent konseyine sokmak için yoğun çaba harcadığı belirtiliyor.

ABD’nin Münbiç’te 3 askeri üssü olduğu biliniyor. Bu üsslerde ise ilçeden çekildiği açıklanan terör örgütü mensupları saklanıyor. ABD yeni kurduğu üsslerle bölgede üss sayısını 30’a çıkardı

ABD, daha önce Menbiç'te Halep yolu üzerinde ve Sacur Çayına yakın Ayn Dedat bölgesinde bulunan askeri üslerine, Menbiç'in Güneyinde yer alan ve kentin girişi olan Medah bölgesine kurduğu üçüncü askeri üssünü inşa etti. ABD’nin Münbiç’in Güneybatısında ve Ayn Dedat bölgesinde askeri üsleri de deşifre olmuştu.

25 ASKERİ ÜS VE 5 BİN ASKER

ABD'nin bölgede askeri varlığını artırdığına dikkat çeken Bozi, ABD askerlerinin her gün Menbiç sınırında devriye turları attığını da sözlerine ekledi. ABD, DEAŞ’ı bahane ederek Suriye'nin Kuzeyinde DSG'nin olduğu bölgede 25 askeri üssü ve 5 bin askeri konuşlandırdı. ABD, Suriye'nin kuzeyinde daha önce PYD'nin elindeki Derik, Tabka, Rimelan, Hol, Şedadi, Kobani, Eyn İssa, Menbiç, Rakka, Deyr ez Zor, Haseke ve Tel Abyad'da askeri üsler kurmuştu.

Teröristlerden korkunç infaz


Türkiye’nin Afrin’de kurduğu huzur ortamını bozmak isteyen ABD destekli PKK terör örgütü korkunç bir cinayet işledi. Afrin’in sivil meclis üyesi Ekaş Haca Ahmet Ali teröristler tarafından kaçırılarak öldürüldü. Afrin’deki eylemleri kurulan bölgesel askeri güç tarafından kırılan terör örgütünün sivil yöneticileri tehdit ettiği belirtiliyor. Yerel kaynaklar terör örgütünün infaz görüntülerini bölgede korku yaratmak üzere terör örgütü DEAŞ’ın başvurduğu 'infazın sosyal medya da görüntülerinin yayınlanması' yönetimine başvurduğunu ve bölgeyi istikrarsızlaştırma hevesindeki terör örgütünün infaz edilen sivil yöneticileri ajanlık yapmakla suçladıkları öğrenildi.

Kaynak: İSMAİL ZELVİ / MİLAT GAZETESİ

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.