Dolar 6, euro ise 7 TL'yi gördü!

Dolar/TL gündemdeki tüm gelişmelerden etkileniyor, piyasaları yakından ilgilendiren dolardaki son durum merak ediliyor. Dolar/TL bugün 6 TL'yi aştı Euro ise 7 TL'yi gördü. Dolar/TL şu dakikalarda 6 TL'nin altına inerek 5,90 seviyesinden işlem görüyor.Türkiye ve ABD arasında Rahip Andrew Brunson'ın tutukluluğu ve Washington yönetiminin aldığı yaptırım kararları nedeniyle başlayan krizi çözmek üzere ABD'ye giden Türk heyeti dün ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı John Sullivan ile bir araya geldi.


Dolar/TL görülmemiş bir hızla yükselmeye devam ederken, doları etkileyecek gelişmeler de merakla bekleniyor. Türkiye’den dokuz kişilik bir diplomatik heyet, Amerika ve Türkiye arasındaki gerginlikleri gidermek amacıyla Washington'da temaslarda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Ann Nauert, “Türk heyetiyle ilave görüşmeler yaptık. Müzakereler devam ediyor.” dedi.


Dolar/TL şu dakikalarda 6 TL'nin altına inerek 5,90 seviyesinden işlem görüyor.


Euro/TL ise 7 TL'yi gördü


Bugüne yükselişle başlayan ve 6,2508'i gören dolar/TL, saat 09.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 6,9 artışla 5,9450 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 7,2 artışla 6,8660'tan, sterlin/TL de yüzde 7,7 değer kazancıyla 7,6510'dan işlem görüyor. 


Analistler, bugün yurt içinde cari işlemler dengesi ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklayacağı yeni ekonomi modelinin takip edileceğini belirterek, yurt dışında İngiltere'de 2. çeyrek büyüme ve ABD'de temmuz ayı TÜFE verilerinin izleneceğini bildirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.