Esed rejiminden Türkiye’ye küstah tehdit: 'Hatay'ı bir gün alacağız'

Suriye’de 2011 yılından bu yana milyonlarca masum sivili katleden Esed/Hamaney rejiminin Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Türkiye’yi küstahça tehdit etti. Muallim, Hatay’ı eliyle göstererek ‘’Orası bizim toprağımız istemeseler de birgün orayı deri alacağız’’ dedi.

Esed/Hamaney rejiminin Dişişleri Bakanı Velid Muallim Türkiye’nin egemenliğini tehdit ederek küstahça tehditte bulundu.Velid Muallim Türkiye toprağı olan Hatay’ı eliyle göstererek ‘’Orası bizim toprağımız istemeseler de birgün orayı geri alacağız’’ dedi.



DAHA ÖNCE DE TEHDİT ETMİŞLERDİ

Daha öncede Suriye rejiminin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, El Bab Cerablus, Ray, Afrin gibi bölgeleri kast ederek, “Suriye hükümetinin İdlib dahil Türkiye'nin ‘işgalindeki’ tüm toprakları geri alma hakkına sahiptir” diye açıklama yapmıştı.

Caferi, "Bu konuda hiçbir taviz söz konusu olamaz. Çatışmasızlık bölgelerinin yürürlükte kalma döneminin sınırı var. Suriye hükümeti olmadan bu süre uzatılamaz. Türkiye'nin işgal ettiği tüm toprakları geri almak Suriye halkının meşru hakkı" olduğunu vurgulamıştı.

Diriliş Postası /Furkan Azeri

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.