Taliban,10 ABD askerini öldürdüğünü açıkladı...


Afganistan’da işgalcilere karşı mücadele eden Taliban hareketi, yaptığı açıklamada 10 ABD’li coniyi öldürdüğünü duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Gazni’ye büyük bir operasyon başlatan ve Gazni hapishanesini ele geçirerek mahkumları serbest bırakan Taliban, şehire geniş çaplı saldırılarını devam ettiriyor.

Afganistan İslâm Emirliği Taliban hareketi Vardak eyaletinde, Gazni’ye Kabil’den işbirlikçilere destek için yola çıkan ABD askerlerine pusu kurdu. İki adet zırhlı araçta bulunan 10 ABD’li coniyi gebertti.

Aynı saldırı da 25 ABD işbirlikçisi Afgan askeri de öldü. Geçtiğimiz günlerde de 15 ABD’li coniyi öldüren Taliban, Hendek operasyonları çerçevesinde çok başarılı operasyonlar yapıyor.

Saldırı sonrası ABD leşlerini toplamak için bölgeye helikopter sevk etti. Kendi leşlerini toplayan İşgalci Amerikan askerleri işbirlikçi Afgan askerlerinin cesetlerini bırakıp gittiler.

Aynı bölgedeki Mücahid saldırılarındaki düşman konvoyunda üç diğer zırhlı araç da yok edildi ve düşmana ağır kayıplar verdi.

Bu çatışmalarda 3 Mücahid şehit oldu ve 5 kişi de yaralandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.