Bakan Çavuşoğlu: İdlib çatışmasızlık bölgesidir. Mülteci akını Avrupa'yı da bizi de etkiler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavıuşoğlu, katil Esed rejiminin İdlib'e yönelik saldırılarına değindi ve 'Bahaneyle saldırıyorlar. İdlib çatışmasızlık bölgesidir. İdlib sorunu astana ruhuna uygun çözülmelidir. Mülteci akını Avrupa'yı da bizi de etkiler' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, Suriye'nin İdlib ilindeki hava saldırıları ile ilgili, "Amacımız saldırıları durdurmak. Saldırıların olabileceğini öngörüyorduk." ifadelerini kullandı.



İdlib bölgesinin çatışmasızlık bölgesi olduğunu belirten Çavuşoğlu, "3,5 milyon insan var. Bu haliyle korunması gerekiyor. Aksi halde çok ciddi insani dramlar oluşur." dedi.



Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "İdlib, gerginliği azaltıcı bölgedir. Çatışmalar duracak ve yine siyasi sürece odaklanacağız. Birkaç gündür bu saldırılar oldu. Şimdi hem Ruslarla hem de İranlılarla yoğun çaba içindeyiz. Çabalarımız sadece dün Tahran'da yapılan zirveyle sınırlı değil. O zirvede esasen bir irade ortaya konulmuştur, çerçevesi çizilmiştir." şeklinde konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.