Kanlı saldırının altından Esed çıktı! İşte itiraf

MİT, 53 vatandaşın hayatını kaybettiği Reyhanlı saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik'i Suriye'nin Lazkiye kentinde paketleyip Türkiye'ye getirdi.

Sorgusunda Antakya doğumlu olduğunu aktararak ailesi hakkında bilgi veren Nazik, Reyhanlı’daki bombalı saldırıyı arkadaşlarıyla yaptıklarını itiraf etti.

Emri Suriye istihbaratından aldığını belirten Nazik, "Türkiye devletinden kaçamadım, pişmanım. Beni Suriye’den yakalayıp getirdiler. Suriye’deki arkadaşlarıma sesleniyorum, yol yakınken dönün, Türk devleti bize sahip çıkar, kendi devletimiz bize sahip çıkar. Suriye devletine de sesleniyorum, Türkiye devleti çok büyüktür bunun hesabını elbet sizden soracak." ifadelerini kullandı. "Türkiye devleti çok büyüktür, hesabını sizden soracak"

Sorgusunda Antakya doğumlu olduğunu aktararak ailesi hakkında bilgi veren Nazik, Reyhanlı’daki bombalı saldırıyı arkadaşlarıyla yaptıklarını itiraf etti.

Emri Suriye istihbaratından aldığını belirten Nazik, "Türkiye devletinden kaçamadım, pişmanım. Beni Suriye’den yakalayıp getirdiler. Suriye’deki arkadaşlarıma sesleniyorum, yol yakınken dönün, Türk devleti bize sahip çıkar, kendi devletimiz bize sahip çıkar. Suriye devletine de sesleniyorum, Türkiye devleti çok büyüktür bunun hesabını elbet sizden soracak." ifadelerini kullandı.

ADIM ADIM OPERASYON

Lazkiye, rejim askeri birlikleri, kolluk güçleri ve muhaberat servisi tarafından kontrol altında tutuluyor. Şehre giriş ve çıkışlar sıkı şekilde denetleniyor.

MİT, Yusuf Nazik'i Lazkiye'nin merkezinde kendi istihbarat yeteneği ve kapasitesi ile tespit etti ve takibe aldı. MİT unsurları, uzun süren sabırlı bir çalışmayla terörist Nazik'in günlük rutinini belirledi. Nazik’in rejim tarafından korumalı bir hayat sürdüğü görüldü.

Terörist Nazik'in günlük yaşamına ilişkin açıklar tek tek tespit edildi. Ardından Lazkiye şehir merkezinde gizli bir operasyonla ele geçirildi. yakalandı.

TSK NAKİL ESNASINDA DESTEK VERDİ

Türkiye sınırına 90 kilometre uzaklıkta olan Lazkiye'den Türkiye'ye getirilmesi en az operasyon kadar ince düşünüldü ve uygulandı. Bu sırada TSK, MİT birimlerine destek verdi. Terörist Nazik güvenli yollardan Türkiye’ye getirilerek sorguya alındı.

Yerli ve milli operasyon

MİT Başkanlığı böylece, FETÖ militanlarına karşı son dönemde yürüttüğü başarılı sınır ötesi operasyonlara bir yenisini de Lazkiye’de gerçekleştirdiği operasyonla eklemiş oldu.

Yabancı herhangi bir devletten istihbari ya da lojistik desteğin alınmadığı operasyonda, tespit, izleme, operasyon ve nakil aşamaları tamamen MİT Başkanlığı unsurlarınca gerçekleştirildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.