Taliban’dan ‘Amerika Afganistan’daki IŞİD’i Nasıl Destekliyor’ Başlıklı Makale

Afganistan İslam Emirliği Taliban Hareketi’nin El İmarat-Cihad’ın Sesi adlı internet sitesinde ‘Amerika Afganistan’daki IŞİD’i Nasıl Destekliyor’ başlıklı bir makale yayınlandı.

Makale, Mustafa Hamid (Ebu Velid El Mısri) tarafından kaleme alınan yazıdaki şu maddelerin ardından devam etti:

-Amerika, El Salvador’daki kendi eğitip finanse ettiği birlikleri halka karşı katliamlar işleyerek sorumluluğun muhaliflerin üzerinde kalmasını ve böylece itibarlarının sarsılmasını sağladıktan sonra ölmeleriyle edindiği tecrübeyi tekrarlamak için IŞİD’i kullanıyor.

-(Bombaların Anası adındaki) Kitlesek İmha Silahı, Celalabad’daki Amerikan üssünden yayın yapan ‘Hilafetin Sesi’ adındaki radyonun açılmasının ilk sinyali oldu.

-IŞİD’in başkent Kabil’de İçişleri Bakanlığına karşı düzenlediği operasyonda kullandığı araçlar sadece Amerikan ordusunun sahip olduğu araçlardır. Afgan Parlamentosundaki şüpheli soruları açığa çıkarıyor.

-İçişleri Bakanlığına yönelik pusu, Amerikalılar tarafından IŞİD için onları araç, silah ve ABD Özel Kuvvetleri üniformalarıyla teçhiz etikten sonra hazırlandı.

-IŞİD tehdidini büyütmek için Amerikalılar tarafından tertip edilen operasyonlar ve IŞİD üyelerinin yok edilmesi, bir kirli peçeteleri yok etme propagandası ve ‘terör tehdidi’ uydurma gayretidir.

-Amerika bölge ülkelerini IŞİD’le mücadele söylemi adı altında Afganistan işgalini desteklemeleri için harekete geçiriyor. Ruslar sorunu tırmandırarak Orta Asya ülkelerini korkutuyor ki böylece Rusları onlara karşı koruması için kabul etsinler diye.

-Fetva vermek için ‘Doların kulları’ tarafından düzenlenen konferanslar daha önce de Afganistan’da başarılı olamadı şimdi de olamayacak; işgal da hezimet ile son bulacak.

-Bu namı kötü konferanslar, Müslüman ülkeleri İsrail’le İslam’a ve Mücahitlere karşı savaşında ve de Filistin ve İslam’ın mukaddes yerlerini terk etmede güvenlik ve askeri işbirliğine geçmesi için hedef alıyor. Bütün bunlar ise IŞİD terörizmiyle ve İslami radikalizmiyle savaş gibi aldatıcı bir slogan ile yürütülüyor.

‘’Amerika Afganistan’daki IŞİD’i Nasıl Destekliyor’’ başlıklı makale, Mustafa Hamid’den yapılan alıntının ardından Amerika’nın bölgede ‘IŞİD tehdidi’ uydurarak kendisine de kurtarıcı rolü biçtiği yönündeki görüş ile devam etti.

Taliban makalesi, Salvador’da uygulanan tecrübeye değinerek ölüm taburlarının Amerikalılar tarafından eğitildiğini ve askeri uzmanları tarafından yönlendirildiğini anlatarak sivil vatandaşlara karşı ne tür katliamların işlendiğini hatırlattı.

ABD’li istihbarat ajanları tarafından kurulan bu tuzakla meşru muhaliflerin adları kötüye çıkarılmıştı. Halk, muhaliflerden uzaklaşarak kukla hükumete yakınlaşmış ve kendilerini korumasını istemişti.

Cihad’ın Sesi Sitesi tarafından yayınlanan makalede ABD’nin Arap bölgelerinde IŞİD ve benzerlerini kullanarak İsrail’den başka düşmanların da varlık gösterdiğini ispatlamaya çalıştığı vurgulandı.

Amerika’nın cihat terörü ve radikallik olarak adlandırılan bu yeni ortak tehdide karşı genel birliktelik sağlanması yönünde adımlar attığından söz edilen yazıda terörizmin IŞİD olduğu ve tüm ülkelerin de bunda fikir birliğine vardığı kaydedildi.

Sürecin Afganistan’daki işgalci düşmana karşı meşru cihadın suç içerikli terörizmle bağdaştırılmasıyla devam ettiğine dikkat çekilen yazı, Amerika’nın Afgan halkını baskısı altına alamayıp ülkedeki Mücahitleri yenemeyince IŞİD’i ithal ettiği yönündeki ifadelerle devam etti.

İslam Emirliği Taliban Hareketi tarafından kaleme alınan makale IŞİD’in 50 ülkenin Afganistan’da başaramadığını başarması için ithal edilmesinin anlamsız olduğuna dikkat çeken satırlarla devam etti.

IŞİD’in Afgan halkına farklı bir İslam anlayışı sunmasına da değinilen yazıda ‘IŞİD cihadının’ öldürmekten ibaret bir anlayışa sahip olduğu kaydedildi.

Yazı, IŞİD’in Afganistan’da yayın yapan radyosunun ABD’nin desteğiyle kurulduğunu, IŞİD üyelerinin Amerikalılar tarafından tertiplenen operasyonlarda yer aldığını, IŞİD’lilerin başkent Kabil’de eğitildiğini anlatan kanıtların ardından şu ifadelerle son buluyor:

“Afganistan halkı İslam ve insanlık düşmanlarına karşı en tehlikeli savaşta tüm İslam Ümmeti adına savaşıyor. Afganlar, Allah’ın sözüne göre mutlak olarak kazanacaklardır. Allah buyurur ki “Allah: ‘Elbette ben ve peygamberlerim galip geleceğiz’ diye yazmıştır. Şüphesiz Allah güçlüdür, yücedir.” [Mücadele 21]

Asya’nın Sesi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.