ABD'li Papaz Brunson Serbest Bırakıldı!

ABD’li Rahip Andrew Craig Brunson’un duruşmasında mahkeme, kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, Brunson’ın tahliyesine karar vererek, yurt dışına çıkış yasağını da kaldırdı. Ayrıca Brunson, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldı

Türkiye ile ABD arasında krize neden olan misyoner rahip Andrew Brunson hakkında karar verilidi..

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davası görülen Brunson hakkında esas hakkındaki mütalasını verdi.

Dünyanın gözünü diktiği davada savcı, Brunson için 10 yıl hapis istedi, adli kontrol şartının ise kaldırılmasını talep etti.

Savcı, Amerikalı rahibin FETÖ ve PKK terör örgütlerine bağlantısı nedeniyle cezalandırılmasını istedi.

Rahip Brunson'un, "Masumum, Türkiye'yi seviyorum" dediği öğrenildi.

TERCÜMANIN TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Mardin'de "silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan" 15 yıla kadar  hapis istemiyle tutuklu yargılanan ABD Adana Konsolosluğu Politik İşler Danışmanı ve Tercüman Hamza Uluçay'ın davasında tahliye talebi reddedildi.

 ABD'li Brunson'un yargılandığı davada savcı, sanığın TCK'nın 314/3 ve 220/7 maddeleri gereğince cezalandırılması yönünde mütalaa verdi.

16:26 ABD'li Brunson 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Brunson'un ev hapsi cezası ve yurt dışı yasağı kaldırıldı. Papaz Brunson serbest bırakıldı

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.