Savcılık: Cemal Kaşıkçı'nın cesedi parçalanarak yok edildi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cemal Kaşıkçı'nın önceden yapılan planlama doğrultusunda başkonsolosluğa girer girmez boğularak öldürüldüğünü bildirdi. Başsavcılık, "Kaşıkçı'nın cesedi öldürülmesinin ardından parçalanarak yok edilmiştir" açıklamasını yaptı.
YERLİ İŞBİRLİKÇİ MESELESİ
Başsavcılık, "Yerli işbirlikçi olarak kamuoyuna yansıyan kişinin kim olduğu sorulmuş, bu sorular aynı gün yazılı olarak kendilerine iletilmiştir. Olayla ilgili yerli iş birlikçi bulunduğuna dair Suudi Arabistan makamlarının herhangi bir beyanının olmadığı bildirilmiştir."
Suudi Başsavcının Türkiye ziyaretine değinilen açıklamada, "Gerçeğin ortaya çıkarılmasına yönelik tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen görüşmelerden somut sonuç elde edilememiştir" denildi.
TÜRKİYE İADE TALEBİNİ TEKRAR YİNELENDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığın açıklamasında "Suudi Arabistan'da tutuklandığı bildirilen şüphelilerin ülkemize iadesi talebi yinelenmiştir" denildi.
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NIN TAM AÇIKLAMASI
TÜRK SAVCI ARABİSTAN'A DAVET EDİLDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve beraberindeki heyetin, Cemal Kaşıkçı cinayeti çerçevesinde Suudi Arabistan'a davet edildiği bildirildi.
KAYNAK: HABER7

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.