İşgalci İsrail Osmanlı camisini içki dükkanına çevirdi

İsrail, temeli 900 yıllık bir Cami’yi müzeye ve bara çevirerek Müslümanların mukaddesatına yönelik yeni bir ihlale daha imza attı.
El Mecdel Camisi, İsrail işgal kuvvetleri tarafından içki dükkanına dönüştürüldü. Cami içinde oluşturulan içki dükkanına ait görüntü, Müslümanlara Yönelik Zulmün Kaydı adlı Sivil Toplum Kuruluşu STK tarafından paylaşıldı.
Cami, Osmanlı döneminde inşa edilmişti.
Halid Zeberka ‘Camide bar ve restoran açılması, alanın mukaddesatını tehlikeli biçimde çiğnemektir ve de dünyanın herhangi bir yerinde bulunan İslam müntesiplerini kışkırtmaktır’ dedi.
İsrail işgal güçlerinin Beyr Seb’a ve Sefad’daki iki kutsal mekanı müzeye çevirdiği kaydedildi. Kayseria Camisini de şarap dükkanına ve sanat sergi salonuna dönüştürdü.
Gelişmeye ilişkin hazırlanarak sosyal medyada paylaşılan bir videoda İsrail’in mukaddesata yönelik ihlallerinin sonunun gelmediği belirtilerek ‘bu ihlalleri kim durduracak’ denildi.

In a provocative step against Muslims, Israel turns a historic mosque, which dates back to almost 900 years, into a museum and a bar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.