Kukla Sisi Mursi'nin oğlunu tutukladı.

Mısır'da 2013 yılında görevinden darbeyle uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu, başkent Kahire'de tutuklandı.

Arap dünyasının en saygın gazetelerinden Al Jazeera'nin geçtiği habere göre, Abdülfettah es-Sisi'nin 2013 yılında darbe ile yönetimden indirdiği, Mısır'ın seçimle başa gelmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Abdullah Mursi'nin, başkent Kahire'de tutuklandığı duyuruldu.

Abdullah Mursi’nin neden tutuklandığına dair herhangi bir bilgi verilmezken, Abdullah ağabeyi Üsame’yle birlikte, Mursi ailesinin hapse atılan üçüncü ferdi oldu. Abdullah Mursi’nin hangi cezaevine konulduğuyla ilgili ise ayrıntı bildirilmedi.

GEÇEN HAFTA BABASI İLE GÖRÜŞÜP, BASINA KONUŞMUŞTU

Abdullah Mursi, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, babasını üçüncü kez ziyaretlerine dair bazı detayları basınla paylaşmıştı. Mursi, "Babam, kendisinin hâlâ meşru cumhurbaşkanı olduğunu düşünüyor. Bu konudaki inancını bize de iletti. Kendisini son derece metin ve kararlı gördük" ifadeleriyle, Muhammed Mursi’nin düşüncelerini kamuoyuna iletmişti. Abdullah Mursi, babasıyla geçtiğimiz 5 yıllık süre zarfında yalnızca üç kez görüşebildiklerini de belirtmişti.

BABASININ DURUMUNU BASINA ANLATTIĞI İÇİN TUTUKLANDIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Mısır yetki makamlarından henüz resmi bir yorum gelmese de, Abdullah Mursi’nin, babasının hapisteki şartlarıyla ilgili basına konuştuğu için tutuklandığı dile getiriliyor.

KAYNAK: HABER7

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.