CHP'li vekil, Aydınlık yazarından mı etkilendi?

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün'ün Trabzonlulara yönelik 'Pontus Rum' hakaretinin benzerini Aydınlık Gazetesi yazar Rıza Zelyut'un da aynı gün kaleme aldığı ortaya çıktı.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Kadir Mısıroğlu'na sözlü saldırıda bulunurken Trabzon için söylediği skandal "Pontus Rum" sözleri büyük infiale sebep olmuştu. Aydınlık yazarı Rıza Zelyut'un aynı gün kaleme aldığı yazısında da benzer ifadelerin olduğu ortaya çıktı. İlhami Özcan ile aynı gün benzer satırların kaleme alınması "Acaba CHP'li Aygün, Rıza Zelyut'un kaleme aldığı yazıdan mı etkilenerek bu sözleri sarfetti?" sorusunu gündeme getirdi.

İşte Rıza Zelyut'un Trabzonlulara ağır hakaret içeren yazısı:

PONTUS RUM ÇOCUKLARI

Büyük Atatürk’e düşmanlık eden azgın tiplere bakın: Tümü, din elbisesi altına saklanmış imansız takımındandır. Bunların ağa babaları da ne ilginçtir ki Pontus Rum Devleti’nin eski sınırları içinden çıkmaktadırlar.

Gerçeği görelim: Bu herif-i naşerifler, 1919’da yeniden gündeme getirilen Pontus Rum Devleti projesini yıktığı için böyle düşmandırlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e...

Kaynak: Haber 7

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.