Galip Öztürk davası hakkında çıkan haberlere dair basın açıklamasıdır.

Galip Öztürk en başından beri Feto ile mucadelede Cumhurbaşkanımızın yanında durmuş, dosyasında Feto tezgahı olduğu belgelenmiş bir isim.. Kendisi hakkında dosyayı hazırlayan Firari Feto cü savcı Muamner Akkaş hakkında suc duyurusunda bulunduğu da biliniyor. Öztürk'ün avukatı Tuncay Çaltekin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Karara yeniden itiraz edeceğiz. . Hatalı verildiğini düşündüğümüz bu kararın kaldırılacağına inanıyoruz" dedi.

İŞTE O BASIN AÇIKLAMASI :

Bugün basın ve yayın organlarında müvekkilim Galip Öztürk ile ilgili olarak, İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen cezanın infazının devamına karar verildiği ve müvekkilin kararı öğrenmesi ile birlikte yurt dışına gittiği yönünde haberlere yer verilmiştir.

Basın ve yayın organlarında çıkan haberlerde Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından hapis cezasının infazının devamına karar verildiği şeklinde açıklamalar bulunmaktadır. Anılan karar ile ilgili olarak hem Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na CMK m.308 uyarınca başvuruda bulunulmuş, hem de FETÖ/PDY’nin dosyaya müdahale etmesi ile ilgili olarak İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nden yargılamanın yenilenmesi talep edilmiştir.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu dosyanın kesinleşmesinden sonra FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen kumpas fiillerini incelemeye yetkili değildir. Bu yetki, CMK m.311 ve devamı hükümlerince ilk derece mahkemesi olan İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ne aittir.

Konu ile ilgili olarak İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dosya itirazen incelenmiş ve dosyaya FETÖ/PDY’nin müdahale ettiğinin ortaya çıkması sebebiyle yargılamanın yenilenmesi ile infazın durdurulmasına karar verilmiştir. İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararda FETÖ/PDY örgütünün emniyet ve yargı organları içerisinde bulunan mensupları vasıtasıyla düzenlenen kurmaca delillerle mahkum edildiği tespit edilerek yargılamanın yenilenmesine karar verilmiş ve infaz durdurulmuştur. Bu karardan sonra İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yeniden duruşma açılması ve yeniden bir karar verilmesi gerekirken bu işlemler yapılmaksızın infazın devamına karar verilmiş, CMK m.271/4’e aykırı olarak itiraz mahkemesi tarafından verilen karar dolanılmıştır. İtiraz Mahkemesi tarafından verilen kararların kesin olduğu hususu İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından atlanmış olduğundan, infazın devamı yönünde verilen karara tarafımızca yeniden itiraz edilmiştir. Hataen verildiğini düşündüğümüz bu kararın kaldırılacağını düşünmekteyiz.

Yine medyada müvekkilin yurtdışına çıktığı yönünde haberler bulunmakta olup, müvekkilin Türkiye’de olduğu gibi Gürcistan’da da işleri ve yatırımları bulunmaktadır. Müvekkil sözkonusu kararı da yatırımları sebebiyle vaktinin büyük bir kısmını geçirdiği Gürcistan’da bulunduğu sırada öğrenmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.