Trump'tan Kaşıkçı açıklaması: Veliaht Prens’in bilgisi olabilir

ABD Başkanı Trump, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili, 'Trajik olaya ilişkin Veliaht Prens bilgi sahibi olabilir. İstihbarat sevisi bilgileri değerlendirmeye devam ediyor' dedi.

Kaşıkçı cinayeti hakkında açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, "İstihbarat teşkilatımız Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin tüm bilgileri incelemeye deva ediyor. Bu trajik olayla ilgili Veliaht Prens bilgi sahibi olabilir" ifadelerini kullandı.

ABD Kongresinin Suudi Arabistan'a yönelik istediği kararı almakta özgür olduğunu belirten Trump, "Suudi Arabistan ile olan savunma anlaşmalarının iptali, Rusya ve Çin'in çıkarına olacaktır" şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Velaht Prens Muhammed Bin Selman'ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden haberdar olsa bile Suudi Arabistan'ın, ABD'nin ‘değişmez ortağı' olmayı sürdüreceğini belirtti.

Trump ayrıca, ülkesinin, İsrail'in ve bölgesel ortaklarının çıkarları için Suudi Arabistan'ın yanında kararlı şekilde durmaya niyetli olduklarını söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.