Uygur Türklerinin içerisine sızmış 1 milyon Çinli ajan var

İnsanlığın vicdanını yaralayan işkencelerin yapıldığı Doğu Türkistan'da Uygur Türklerinden istihbarat almak için görevlendirilmiş 1 milyon Çinli ajanın olduğu öğrenildi.

Çin hükümetinin, Uygur Türklerinin evlerine yolladığı bir milyondan fazla Han Çinlisini istihbarat toplamak için görevlendirdiği öne sürüldü.

İddialara göre kendilerini Uygur Türklerine akraba gibi tanıtan casuslar, ziyaret ettikleri ailelerin ne kadar dindar olduğu yönünde gözlem yaparak hükümeti bilgilendirdi.

Amerikalı antropolog Darren Byler'ın hazırladığı raporda anlatılanlara göre ziyaretçiler ev sahibi Uygur Türklerinin namaz kılıp kılmadığını, Ramazan ayında oruç tutup tutmadığını, kadınların giyim kuşamlarını ve İslami kelimeler kullanıp kullanmadığını kayıt altına aldı.

Amaç toplama kamplarına gönderilecek Uygur Türklerini tespit etmek
Uzatılan sigarayı veya alkolü almamak, karşı cinsle el sıkışmamak gibi davranışlar da not alınan hususlar.

Asya Toplumları Merkezi'nin yayınladığı rapora göre, Çinli yetkililer, bu istihbaratı toplama merkezlerine gönderilecek Uygur Türklerini tespit etmek için kullandı.

Araştırmada, 2014'te 200 bin, 2016'da 110 bin ve 2017'de ise bir milyonun üzerinde Han Çinlisinin Uygur köylerine gönderildiği belirtildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.