ABD Suriye'den çekiliyor- Trump: DEAŞ'ı yendik, Suriye'de bulunmamızın bir amacı yok

ABD'nin Suriye'den tamamen çekilmeyi planladığı iddiaları üzerine Trump, "Suriye'de bulunmamızın tek nedeni olan DEAŞ'ı yendik" dedi.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan ABD'li yetkililer ise, "Washington Suriye'deki bütün askeri varlıklarını çekmeyi düşünüyor" açıklamasını yaptı.

The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi de haberi, "ABD ani bir kararla Kuzey Suriye'deki güçlerini çekmeye hazırlanıyor" diye verdi.

WSJ'ye göre ABD'li yetkililer, çekilme planının terör örgütü PKK/YPG'ye bildirilmeye başlandığını da söyledi.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

ABD'nin Suriye'den tamamen çekilmeyi planladığı iddiaları üzerine Trump, "Suriye'de bulunmamızın tek nedeni olan DEAŞ'ı yendik" dedi.

İç savaş ülkesinin kuzeyinde çok sayıda askeri ve üssü bulunan Pentagon, Suriye'den tamamen ve hızlı bir şekilde çekilmeyi planlıyor.

Dünyada anında son dakika olan habere göre, karar Başkan Trump tarafından alındı.

ABD SURİYE'DEKİ GÜÇLERİNİ ÇEKMEYİ DÜŞÜNÜYOR

ABD Başkanı Trump, "Suriye'de DEAŞ'I yendik. Benim başkanlık dönemimde orada kalmak için tek sebebimiz oydu" dedi.

ABD halihazırda Suriye'nin kuzeyinde, terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki alanda 15 askeri üsse sahip. Deyrizor ve Haseke'de üç üssün inşası ise sürüyor.

Haberde, bu adımın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ile geçen hafta yaptığı telefon konuşmasında, "ABD'nin ortağı YPG/PKK'yı operasyonla tehdit etmesi" üzerine geldiği değerlendirmesi yapıldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.