ABD Savunma Bakanı James Mattis istifa etti..

ABD Başkanı Trump, Mattis'le ilgili açıklamayı Twitter hesabından yaptı.

Trump açıklamasında, "General Mattis, geçen 2 yıl boyunca yönetimimde Savunma Bakanı olarak hizmet ettikten sonra şubat ayı sonunda büyük bir onurla emekliye ayrılacaktır. Onun döneminde özellikle yeni savaş ekipmanları alınması bağlamında çok büyük ilerlemeler sağlandı." ifadelerini kullandı.

Müttefik ülkelerin askeri yükümlülüklerini yerine getirme konusunda Mattis'in kendisine çok yardımcı olduğunu belirten Trump, "Yeni Savunma Bakanı kısa süre içinde ilan edilecek. Yaptığı hizmetler için Jim'e çok teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Trump'ın Suriye'den çekilme kararının ardından Mattis'in bu durumdan rahatsız olduğu iddia ediliyordu.

MATTIS, TRUMP'A İSİTİFA MEKTUBUNU DÜN VERDİ
Reuters Haber Ajansı ise ABD Savunma Bakanı Mattis'in istifa ettiğini yazdı. Kuruluş, Mattis'in istifa mektubu dün ABD Başbakanı'na verdiğini aktardı.

Washington Post gazetesi, Mattis’in Suriye’den çekilme kararına şiddetle karşı çıktığını, bu yüzden Trump’la arasındaki ilişkinin en kötü seviyede olduğunu yazmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.