ABD, Türkiye'nin operasyon kararından rahatsız oldu

Türkiye'nin birkaç gün içerisinde Fırat'ın doğusuna yönelik başlatmayı planladığı operasyon ABD'yi rahatsız etti. Suriye'deki çıkarları tehlikeye düşecek olan ABD, operasyonun "endişe verici" ve "kabul edilemez" bulunduğunu açıkladı.

Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı ile ABD destekli terör örgütü PYD/YPG'nin sınırlarımızda oluşturmak istediği terör koridoruna neşteri vuran Türk Silahlı Kuvvetleri, bu kez Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını temizlemek için yeni bir harekata hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Fırat'ın doğusuna birkaç gün içinde operasyon başlatacağız." dedi. Ancak operasyon kararı, Suriye'de DAEŞ bahanesiyle YPG'yi besleyen ABD'yi rahatsız etti.

YİNE KARŞI ÇIKTILAR

Geçtiğimiz ocak ayında Afrin'de terör unsurlarının temizlenmesi amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatına da karşı çıkan ABD'den, Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon kararının ardından açıklama yapıldı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcülerinden Binbaşı Sean Robertson, yaptığı açıklamada, "Suriye'nin kuzeydoğusunda özellikle de ABD askerlerinin bulunduğu veya yakınlarında olduğu bölgelere yönelik herhangi bir tarafça atılacak tek taraflı bir adım büyük bir kaygıdır ve bu tür adımları kabul edilemez olarak addederiz." ifadelerini kullandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.