"Afganistan'ın güneyindeki Gazni'de 3 ABD askeri öldürüldü"

Taliban, Gazni'de çıkan çatışmalarda 3 ABD askerini öldürüldüğünü ifade etti. Taliban, Afganistan'ın güneyindeki Gazni ilinde Kabil hükümeti ve ABD güçleri ile çıkan çatışmada ABD'den kayıplar olduğunu ifade etti. 
Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid'in açıklamasına göre, Gazni'nin Diyak ilçesinde bir indirme sırasında 3 ABD askeri ile Kabil hükümetine bağlı 7 komando öldürüldü.
Hareket, 13 Ağustos'ta söz konusu ilçeyi ele geçirdiğini açıklamıştı.
İlçenin konumu:
Açıklamaya göre Diyak ilçesinde ABD ve Kabil hükümeti güçleri dün gece yerleşim alanlarına ortak bir indirme operasyonu düzenledi. Ev ev gerçekleştirilen baskınlar sırasında Taliban savaşçıları ile ABD ve Kabil hükümeti güçleri arasında çatışma çıktı. Mücahid'in ifadesine göre 3 ABD askeri ve 7 Kabil hükümeti komanda gücü çatışma alanında öldürüldü.
Taliban sözcüsü ABD'nin verdiği kayıpların ardından bölgeyi bombardımana tuttuğunu, 4 mescit ve 6 evin zarar gördüğünü, 5 sivilin de yaşamını yitirdiğini dile getirdi.
Çatışmalarda 5 Taliban mensubunun öldüğü, 3 tanesinin ise yaralandığı aktarıldı.
Zebihullah Mücahid son zamanlarda ABD'nin indirme operasyonlarının sıklaştığını ve bu doğrultuda sivil kayıplarının arttığını da ifade etti.
ABD güçleri Gazni ve Ferah başta olmak üzere, Taliban ilerleyişine karşı operasyonlar düzenlemek için cephe hatlarına yakın bölgelere sevk edilmişti. Bu kapsamda ABD güçlerinin kayıplar verdiği göze çarpıyor.
27 Kasım'da Gazni şehir merkezi yakınlarında el yapımı patlayıcı ile düzenlenen bir saldırıda 3 ABD askeri öldürülmüştü.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.