Atatürk havalimanında bekleyen 11 Uygur Türkü serbest!

Malezya’nın Çin’e iade etmeyip Türkiye’ye gönderdiği ve resmi işlemlerden dolayı Atatürk havalimanında bekleyen 11 Uygur Türkü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun girişimi ile serbest bırakıldı.

Tayland’da bir cezaevinden kaçarak yasa dışı yollardan Malezya’ya giren 11 Uygur Türk’ü, İşgalci Çin’in tüm baskılarına rağmen iade edilmeyerek Türkiye’ye gönderilmişti.

Geçmişte aynı şekilde kendisine sığınan insanları Çin’e iade eden Kuala Lumpur yönetimi, büyük tepki almıştı. Bunun en büyük sebebi olarak da iade edilen insanların çok büyük işkencelere maruz kalmaları ve idam edilebilecek olmaları gösterilmişti.

Aileleri de Türkiye’de bulunan 11 Uygur Türkü resmi işlemlerden dolayı Atatürk havalimanında bekletiliyordu. Sayın İçişleri bakanımız Süleyman Soylu’nun oluru üzerine 11 Uygur Türkü kardeşimiz Türkiye’ye giriş yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yine büyüklüğünü göstererek Doğu Türkistanlı kardeşlerine sahip çıkmıştır.  Emeği geçen herkese teşekkürler.

KAYNAK: HABER NİDA 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.