Erdoğan Venezuela'da:."İşbirliğimiz bazılarını rahatsız ediyor"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Venezuela-Türkiye İş Forumu' na katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları...
"Ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamasını bekliyorum. Venezuela'yı ülkemizin ortağı olarak görüyorum. Venezuela ile ekonomik ilişkilerimiz güçlü bir potansiyel barındırıyor. Venezuela ile işbirliğimizi geliştirmeye gayret ediyoruz. İş adamlarımızdan büyük beklentilerimiz var.''
İŞBİRLİĞİMİZ BAZILARINI RAHATSIZ EDİYOR
"İki ülke olarak bu aşamaya gelene kadar çok badireler atlattık. Ziyaretim vesilesiyle bu toplantının düzenleniyor olmasını çok önemsiyorum. Maduro ile yakın işbirliği içerisinde olacağız. Bu güçlü birliği bazı tarafların rahatsız ettiğinin farkındayım. İslam düşmanlığının attığı bir dönede sayın Muduro'nun örnek tavrı son derece kıymetli."
''Venezuela halkının iradesini gasp etmeye yönelik girişimleri asla kabul etmiyoruz. Altımızda bizim bürokratik oligarşi vardır. Biler de başkanlar olarak bürokratik oligarşiye fırsat vermemeliyiz. Yoksa avuçlarında oynatırlar. Bütün bu işbirliğini en iyi şekilde sürdürmemiz lazım"
BÖLGEDEKİ BÜYÜKELÇİLİK SAYIMIZ 16'YA YÜKSELDİ
"Venezuela'dan Türkiye'ye gelişler daha da artacaktır. Paraguay'da açtığımız büyükelçilik ile bölgedeki büyükelçilik sayımızı 16 ya yükselttik. Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde ticari ilişkilerimizde son 10 yılda önemli mesafe aldık. Siyasi meselelerde bir halkın toptan cezalandırarak çözüme kavuşturulamayacağı geçmişte yaşanan olaylarla ortadadır. Türkiye olarak kural temelli şeffaf bir ticaret ile tüm ülkeler ile önyargısız bir tutum benimsiyoruz. Bugün, karşı karşıya olduğumuz en önemli sorunların başında terör gelmektedir."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.