Fransa'da Strazburg şehir merkezinde silahlı saldırı: 1 ölü 9 yaralı..

ransa'nın Almanya sınırındaki Strazburg kentinde, şehir merkezinde silah sesleri duyuldu. Görgü tanıklarının ifadelerine göre etrafa rastgele çok sayıda ateş edildi.

Polis olayda en az 1 kişinin öldüğünü, 9 kişinin de yaralandığını bildirdi. Olaydan sonra silahlı kişi veya kişilerin kaçtığı belirtildi. Bazı kaynaklar 4 kişinin hayatını kaybettiğini yazdı.

Place Kleber'de kurulan Noel pazarının yakınlarında meydana gelen olay sonrası polis çevreyi kordon altına aldı, toplu ulaşım seferleri durduruldu. Saldırı çok sayıda turistin Noel pazarını gezdiği esnada yaşandı.

Yerel makamlar halka sokağa çıkmamaları yönünde uyarılarda bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırının ardından Elysee Sarayı'nda verilen resepsiyonu yarıda kesti. Macron, İçişleri Bakanı Christophe Castaner'e kente gitmesi için talimat verdi.

AFP'nin haberine göre, Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosu da olayın ardından kapılarını kapattı. Bölgedeki AFP muhabiri, parlamenterler, gazeteciler ve binadaki personelin dışarı çıkmasına izin verilmediğini bildirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.