PKK ve destekçisi ABD panikte!

Suriye'nin kuzeydoğusunu işgal eden terör örgüt YPG/PKK, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fırat'ın doğusuna operasyon mesajı vermesinin ardından Beşşar Esed rejiminden yardım talep etti.
YPG/PKK'nın örgüte yakın internet sitelerinde yer alan açıklamasında, Suriye rejimine, Türkiye'nin bölgeye operasyon yapmasına karşı tutumunu belli etmesi çağrısı yapıldı.
Terör örgütü YPG/PKK, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na karşı da Esed rejimiyle iş birliğine gitmişti.
Örgüt, TSK ve ÖSO'nun Afrin ilçe merkezine yaklaşmasının ardından Esed rejiminden destek istemişti.
Örgütün çağrısının ardından Esed rejimi bölgeye asker sevk etmese de şubat ayında "halk güçleri" olarak adlandırılan birliklerini gönderme girişiminde bulunmuştu.
Halep'ten yola çıkarak Afrin'e ilerlemeye çalışan Esed'e bağlı güçler TSK'nın yaptığı topçu atışı üzerine kente yaklaşık 10 kilometre kala geri çekilmişti.
Yine kaçacaklar
Türkiye her türlü siyasi girişimde bulundu
Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, Türkiye’nin siyasi olarak bu tür bir operasyona gerek kalmadan meseleyi yerinde çözmek için her türlü girişimde bulunduğuna dikkat çekerek “Suriye konusu en son G-20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump ile yaptığı görüşmede dile getirdiği konuların başında geliyordu Maalesef bugüne kadar karşıdan bizimle paralel hareket edebilecek veya terörle gerçekten samimi mücadele edecek yapı ve zihniyet göremedik. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı'nın son günlerde sıklaşarak söylediği ifade Türkiye'nin uyguladığı siyasetle birebir orantılıdır. Gerçekten bıçak kemiğe dayanmıştır, gerçekten Türkiye'nin beka sorunudur” dedi.
Operasyon aylar sürmeyecek
Fırat’ın doğusu denilen bölgenin neredeyse Suriye’nin üçte bir toprağına tekabül eden bir alan olduğunu hatırlatan Başbuğ, “Fakat diğer coğrafyayla kıyasladığınız zaman çok düzlük, askeri harekâta çok müsait bir alan. En yüksek rakım benim hatırladığım kadarıyla Fırat’ın doğusunda 700 ile 1000 civarı arasında tepelerden oluşuyor” dedi. Başbuğ, “Bunun haricinde çok düzlük bir alan. Bana göre bunlardan çok daha önemlisi burada silahlı kuvvetlerin planladığı operasyonda gerçekten artık konuya vakıf bir ÖSO ve tabanda da büyük bir destek kazanmış halkın olması. Bunların hepsini bir arada okuduğunuzda buraya yapılacak bir operasyonun çok daha kolaylıkla ilerleyebileceğini rahatlıkla ifade edebiliriz” diye konuştu. Operasyonun aylar sürmeyeceğini dile getiren Başbuğ, “Çok kısa sürede özel kuvvetlerimizin nokta operasyonlarıyla tehdit gördüğümüz şer yuvalarını bertaraf edeceğiz” dedi.
Amerikalılar çapulcuları tek bırakıp kaçacak
Başbuğ, Türkiye’nin Amerika’ya operasyon yapacağını haber verdiğini belirterek “Biz bu işleri ihmal etmiyor açık açık oynuyoruz dolayısıyla cumhurbaşkanı aslında Amerika’ya ‘Gölge etme senden başka ihsan istemiyorum’ dedi.  Amerika bu tehdidi gördüğü için Türk askerinin karşısına çıkmaya cesaret edemez” dedi. Afrin’de de aynı rüzgâr yaptıklarını ifade eden Başbuğ, “Türkiye girerse Amerikan askeri ile karşılaşırız’ dediler. Orada da aynı durum vardı, ne oldu, hiçbir şey. Türkiye dinlemedi deldi geçti. Amerika orada çapulcuları tek başına bırakıp kaçıyor. O çapulcular da bunu gördüğü için onlar da kaçıyor, bir kısır döngü içindeler. Biz o yüzden oradalar ciddi mukavemetlerle karşılaşmıyoruz. Amerika orada ciddi üs yatırımları yaptığı için tahmin ediyorum ki üslerine çekilecek kalan bölgeyi de bizle o çapulculara bırakacak” şeklinde konuştu. Başbuğ, “İş bittiğinde de Amerika pişkin pişkin Türkiye şükranlarını sunarak Türk ordusuna ve Sayın Erdoğan’a terörle mücadele konusunda verdiği destekten ötürü çok teşekkür ediyoruz diyecek” dedi.
Aşiretler Mehmetçik’i bekliyor
Erdoğan'ın "Fırat'ın doğusuna operasyon" açıklaması
- Suriye Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği: - "Kendi topraklarımıza geri dönmek ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın paralı teröristlerinin temizlemesi için Türkiye'den acil müdahale etmesini rica ediyoruz"
Suriye Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekata birkaç gün içerisinde başlanacağını" açıklamasına ilişkin, YPG/PKK terör örgütü tarafından işgal edilen topraklarına geri dönmek için Türkiye'den bölgeye acil müdahale beklediklerini bildirdi.
Birlikten yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü YPG/PKK tarafından tehcir edilen Arap, Türkmen ve Kürtler'in, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın YPG/PKK'nın bulunduğu bölgelere yönelik harekat yapılacağını açıklamasını sevinçle karşılandığı belirtildi.
Olası operasyonun terk etmek zorunda kaldıkları evlerine dönmek için bir "umut" olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Binlerce masum insanı vatanlarından ayıran, evlerini ve köylerini yakan, çocukları zorla savaştıran, topraklarımıza esrar ekip satan terör örgütü YPG/PKK saymakla bitmeyen ihlaller yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Kendi topraklarımıza geri dönmek ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın paralı teröristlerini temizlemesi için Türkiye'den acil müdahale etmesini rica ediyoruz. Türkiye daha önceki operasyonlarında başarılı olmuştu, bu operasyonda da başarılı olacağına inanıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terör konusundaki hassasiyetini takdirle karşılıyoruz. Suriyeliler olarak her zaman Türkiye'nin yanında olduk, bu operasyonda da yanında olacağız. Türk ordusunun işgalci terör örgütü YPG/PKK'yı topraklarımızdan temizleyeceğine ve evlerimize geri döneceğimize inanıyoruz."
MİLAT GAZETESİ 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.