Sarı Yelekliler eylemi Berlin'de - Avrupa'nın her yerine yayılıyor.

Paris'te başlayan "Sarı Yelekliler" eylemi Avrupa'yı kasıp kavurdu. Fransa'nın ardından, Belçika ve Hollanda'ya da sıçrayan eylemin yeni durağı Almanya oldu.Champ-Elysee meydanında başlayan "Sarı Yelekliler" protestosu, Avrupa'nın her yerine yayılıyor. Avrupa'nın dinamosu olarak bilinen Almanya'ya da sıçrayan eylemler Berlin'de gerçekleştiriliyor.

BRANDENBURG KAPISI ÖNÜNDE GÖSTERİ

Fransa, Belçika ve Hollanda'nın ardından Almanya'ya da yayılan eylem Berlin'in en çok bilinen yerlerinden olan Brandenburg kapısı önünde gerçekleştirildi. Çok sayıda protestoscunun katıldığı gösteride, Fransa'ya destek sloganları atıldı.

Eylemlerin sembolü olan "Sarı Yelekliler" burada da kendini gösterdi.




AVRUPA BASINI SESSİZ
Avrupa'nın dört büyük ülkesinde yapılan Sarı Yelekliler eylemleri özellikle Fransa ve Belçika'yı kasıp kavuruyor, ancak buna rağmen basın olayı görmemeye devam ediyor.

Fransa'nın ünlü basın organı Le Figaro ve Almanya'nın en çok okunan dergilerinden de Spiegel Gezi'de "boyun eğme" manşetleri ile yayınlar yaparken yine aynı basın organları sosyal medya hesaplarından #diren konu başlıklı bpaylaşımlar yaptı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.