Taliban 60 personel kapasiteli ABD helikopterini düşürdü

Afganistan İslam Emirliği Taliban Hareketi, Kapsia Vilayetinde ABD Ordusuna ait bir chinook helikopter düşürdüğünü duyurdu.

Son dakika haberi olarak ajanslarda yer alan gelişmede helikopterde bulunan tüm mürettebatın öldüğü veya yaralandığı kaydedildi.

Chinook helikopterleri, askeri birlik, topçu ünitesi ve mühimmat taşımak için kullanılır. Modellerine göre farklılık gösteren chinook’lar 60 kadar asker taşıyabiliyor.

Pazartesi sabahı yaşanan hadisenin ardından bölge sakinleri, diğer helikopterlerin ölü ve yaralıları taşıdığını bildirdi.

Chinook helikopterinin İslam Emirliği Taliban Hareketi tarafından vurularak düşürüldüğü belirtildi.

ABD Savunma Bakanı James Mattis’in ABD’nin Afganistan’da çözüm elde etmek istediği fakat bunun askerleri geri çekmeyi içermediği yönündeki açıklamasına karşılık veren İslam Emirliği Sözcüsü:

“İslam Emirliği ABD Dışişleri Bakanı Mattis’e ve diğer Yetkililere yiğit Müslüman Afgan milletinin işgalci Amerikan güçlerini Afganistan’dan çıkmaya zorlamakta kararlı olduğunu hatırlatmak ister.

İslam Emirliğinin Amerikalı işgalcilerin geri çekilmesi için yürüttüğü siyasi gayretler, Amerikalı işgalcilerin askeri olarak hedef alınmayacağı ve de Afganistan’dan çekilmek ya da çekilmemek Amerikalıların tercihine bırakılacağı manasında anlaşılmasın.” demişti.

İslam Emirliği Taliban Hareketi, 2001 işgalinden bu yana sürdürdüğü direnişle ABD ekonomisine en az 1 trilyon dolar maliyet yüklerken on binlerce askerin de ölümünü veya yaralanmasını sağladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.