BBP Lideri Destici: ABD zaman kazanma derdinde

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı ile 'zaman kazanma' derdinde olduğunu belirterek, "Bu tespitimizi, ABD konvoylarına düzenlenen intihar saldırıları da desteklemektedir." ifadesini kullandı.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Ortadoğu'da gelişmelere dikkati çeken Destici, bölgenin kardeş kavgaları, açlık, yıkım ve ölümler ile anılır hale geldiğini söyledi.
"Bu coğrafyada kök salmış büyük medeniyetlerin ürünü olan ortak mirasın hunharca katledilmesine yüreğimiz parçalanarak şahit oluyoruz." diyen Destici, Orta Doğu halkları arasında büyük bir güvensizlik havası oluşturulduğuna işaret etti.
"ABD ZAMAN KAZANMA DERDİNDE"
ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararını da değinen Destici, ABD'nin bu kararla terör örgütü PKK/PYD'nin yerleşmesini ve mevzi kazanmasını sağlamak amacıyla zaman kazanma derdinde olduğunu belirtti. Destici, "Bu tespitimizi, Suriye'de birkaç gün arayla gerçekleşen, ABD konvoylarına düzenlenen intihar saldırıları da desteklemektedir. Her ne hikmetse, ABD nerede olmak istiyorsa, orada terör örgütü DEAŞ'ın bombaları patlayıveriyor. ABD, hangi emelini uygulamaya sokmak istiyorsa, tam o noktada bir saldırıya uğruyor." ifadelerini kullandı.
"OPERASYON İVEDİLİKLE BAŞLAMALI"
Fırat'ın doğusundaki terör örgütü YPG/PKK hedeflerine yönelik olası operasyon hakkında konuşan Destici, harkatın ivedilikle başlatılması gerektiğini söyledi. Destici, bu konuda son sözü Türkiye Cumhuriyeti devletinin söyleyeceğini vurguladı.

"31 MART BİR MİLATTIR, BİR EŞİKTİR"
Mustafa Destici, 31 Mart'taki yerel seçimin önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"31 Mart, Türkiye'nin maruz bırakılmaya çalışıldığı ekonomik manipülasyonlara, döviz tehditlerine ve küresel odaklı tüm baskılara en sert şekilde vereceği cevap olacaktır. 31 Mart bir milattır, bir eşiktir, devletimizin bekası ve bu toprakların tüm değerlerinin korunması adına yapılacak önemli bir sınavdır. Bu seçimlerin ağırdan alınacak ve ihmale gelecek hiçbir tarafı yoktur. " 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.