Milli Savunma Bakanlığı'ndan Trump'a Erdoğanlı cevap


ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Kürtleri vurmaları halinde Türkiye'yi mahvederiz" sözlerine Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2015 yılında attığı tweetle karşılık verdi.

Suriye'den çekileceklerini açıklayan ve askerlerini çekmeye başlayan ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye saatiyle bu gece skandal tweetler attı.Milli Savunma Bakanlığı; ABD Başkanı'nın küstah tehdidine Erdoğan'ın sözünü paylaşarak cevab verdi:"Bedeli ne olursa olsun Türkiye'nin güneyinde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz!"

"TÜRKİYE'Yİ MAHVEDERİZ"
Bölgedeki YPG'lileri Kürt vatandaşlarla bir gören ve Türkiye'nin YPG'ye operasyon yapması hakkında "Kürtleri vurmaları halinde Türkiye'yi, ekonomik yönden mahvederiz. 20 millik (32 km) güvenli bölge oluşturulabilir." diyen Trump "Aynı zamanda Kürtlerin, Türkiye’yi provoke etmesini istemiyorum." ifadelerini de paylaşımına ekledi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI CUMHURBAŞKANI'NIN TWEETİNİ PAYLAŞTI
Trump'ın bu sözlerine, Milli Savunma Bakanlığı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Haziran 2015'te attığı tweeti tekrar paylaşarak, cevap verdi. Erdoğan'ın 3 yıl önce attığı twette ise; "Tüm dünyaya sesleniyorum: Bedeli ne olursa olsun, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin güneyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz." ifadeleri yer alıyordu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.