NYT: Zengin Türkler sürüler halinde Türkiye'den kaçıyor

Türkiye karşıtı yayınları ile birlikte zaman zaman FETÖ'ye de arka çıkan yazıların kaleme alındığı New York Times, algı operasyonlarına bir yenisini ekledi."Ülkenin kuruluşundan bu yana ilk kez, kültür ve iş hayatına yön veren sengin ve elitist üst sınıf ailelerin Türkiye'yi terk ettiği" de belirtildi.

Türkiye'de göç hareketlerine ilişkin bir yazının yayınlandığı haberde, zengin ve elitist kesimin yurdu terk etmesi konusunda girişimler başlattığını yazıldı.

YIĞINLAR HALİNDE GÖÇ EDİYORLAR
Haberin başlığında "Türkler, yeteneklerini ve varlıklarını da alarak, sürüler halinde ülkeyi terk ediyor" başlığı ile yayınlanan haberde, ülkeden ayrılan Beyaz Türklere dikkat çekildi.

VARLIKLAR YURT DIŞINA TAŞINIYOR
AfrAsia Bankası tarafından hazırlanan, verilerin yayınlandığı Küresel Varlık Göçü İncelemesi raporuna göre, bu varlıkların çoğu Avrupa ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne taşındı.

Haberde, çok sayıda kişinin de Yunanistan, Portekiz ve İspanya'dan mülk alma yoluyla göç yolunu kullandığı da kaydedildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.