O saldırıda CIA ajanı ölmüş! herkes onu ‘’Haşmetullah’’ olarak tanıyordu

Afganistan'ın başkenti Kabil'de 14 Ocak’ta Taliban İslam Emirliği hareketi kentin Green Village adındaki Afganistan’da yabancı güçlerin kaldığı bir merkeze bombalı saldırı düzenlemişti. O saldırıda ABD’nin Afganistan’da bulunan üst düzey bir CIA (Merkezî İstihbarat Teşkilatı) ajanının hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Takvimler 14 Ocak gününü gösterdiğinde Afganistan'ın başkenti Kabil'de, NATO bünyesindeki ABD güçlerinin kaldığı kampın yakınında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıyı Taliban İslam Emirliği hareketi üstlendi.
Kabil'in 9. Bölgesi'ndeki yabancılara ait Green Village'de düzenlenen saldırıda 4 kişi öldü, 90 kişi yaralandı. 
Taliban'ın Resmi sözcüsü yaptığı yazılı açıklamada, Askeri üsse önce bombalı araçla saldırıldığı sonrasında ‘'3 Fedai savaşçının içeriye girip savaştığını, Düşman saflarında çok ciddi kayıpların olduğunu'' duyurdu.
WhatsApp Image 2019-01-16 at 15.06.40
Günler sonra o saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında ABD'nin Afganistan'da bulunan üst düzey bir CIA (Merkezî İstihbarat Teşkilatı) ajanının olduğu ortaya çıktı. Ajanın Haşmetullah kod adıyla tanındığı ifade edildi.
İşte saldırıda hayatını kaybeden CIA ajanı Haşmetullah'ın medya'da yayınlanan ilk fotoğrafı;
WhatsApp Image 2019-01-16 at 15.07.02,

TİME TÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.