Trump askeri güç kullanmayı düşünüyor

ABD Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, Venezuela'da Ulusal Meclis'in Başkanı Juan Guaido'ya destek veren ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezuela'ya askeri güç kullanma olasılığını tartıştığını söyledi.


"BU KONUDA YAVAŞ OLMALISINIZ"

Amerikan haber sitesi Axios'a açıklama yapan Graham, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisine 'Venezuela'ya yönelik bir askeri müdahale konusunda' ne düşündüğünü sorduğunu söyleyen ABD'li senatör Lindsey Graham, ABD başkanının sorusu üzerine, "Bu konuda yavaş olmalısınız, bu seçenek problem yaratabilir." ifadelerini kullandığını söyledi.

'SEN HERKESİ İŞGAL ETMEK İSTERSİN'

Trump'ın, kendisinin bu cevabına karşılık olarak "Şaşırdım, sen herkesi işgal etmek istersin" dediğini aktaran Graham, ABD başkanının bu tepkisine karşı ise "Ben kimseyi işgal etmek istemiyorum. Askeri gücü sadece ulusal çıkarlarımız tehdit edildiğinde kullanmak istiyorum" cevabını verdiğini açıkladı.

Graham ayrıca, Trump'ın konu Venezüella olduğunda 'gerçekten şahince bir tutum' takındığını söyledi.

VENEZUELA'DA NE OLDU?

Venezuela'da muhalefet ve iktidar yanlılarının 23 Ocak Çarşamba günü düzenlediği mitingler ülke ve bölge açısından son derece önemli gelişmelere yol açmıştı.

Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet başkanı ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, Küba, Çin ve Bolivya ise Maduro hükümetine desteklerini yinelemiş, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini açıklamıştı. Maduro, daha sonra yaptığı başka bir açıklamada, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkinin bittiğini fakat ticari ilişkinin süreceğini kaydetmişti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.