Eren Erdem Açlık grevine başladı!

FETÖ terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek", ve "gizliligin ihlali" suçlarından 8,5 yıldan 19 yıla kadar hapis ile yargılanan Eren Erdem cezaevinde açlık grevine başladı.

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın Medya Mahallesi programına konuk olan eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Eren Erdem'in yaşanan yargılama süreci nedeniyle açlık grevine başlayacağını duyurdu.

Erdem'in buzdolabını boşalttığını söyleyen Yarkadaş, açlık grevinden vazgeçme çağrısı yaparak, şu ifadeleri kullandı:

"Adına 'Adalet Orucu' dediği bir oruca başlıyor. Buzdolabını dün boşaltmış. Boşalttıktan sonra da cezaevi yönetimine açlık grevi yapacağını söylemiş. Avukatları vazgeçirmeye çalışıyor. Eren Erdem dün bir mektup yollamış ve o mektupta ‘Ben haksız yere tutuluyorum cezaevinde ve hiç ilgimin olmadığı bir örgütten, FETÖ'den yargılanmak onurumu kırıyor. Bunu kaldıramıyorum ve bu haksızlığa karşı bir 'Adalet Orucu'na başlıyorum' diyor. Önce sıvı ile beslenme kararı almış. Bu konuda hem CHP'den hem de kamuoyundan bir duyarlılık bekliyor. Umarım CHP MYK üyeleri, belediye başkan adaylarını belirlemek için verdikleri cengaverce mücadeleyi Eren Erdem için de verirler."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.