Türkiye ile ABD savaşa girerse ...

Askeri tarih ve askeri teknolojiler üzerine yayıncılık yapan Patreon Inc. (Patreon A.Ş.) isimli Amerikan şirketinin “binkov’s” isimli YouTube hesabında, gerilim yaşayan ülkeler arasında yaşanması muhtemel savaşlar üzerine ilginç senaryolara yer veriliyor. Bunlardan en ilginci ise ABD ile Türkiye arasında yaşanması muhtemel bir savaşta yaşanacaklar şeklinde işlendi. İki ayda 450 bin kez izlenen ABD-Türkiye Savaşı videosuna 10 binin üzerinde yorum yapıldı.

ABD’li organizasyon “Eğer Türkiye ile ABD savaşa girerse kim kazanır?” başlığı altında yayınladığı videoda iki ülkenin deniz, hava ve kara güçlerinin karşılaştırmasını yaparak kendince bir sonuca varıyor. Yayınlanan videoda birçoğumuzun bilmediği askeri verilere de yer veren site, ilginç bir şekilde savaş gemilerimizin orijinal isimlerine kadar birçok bilgiyi doğru olarak verdi. Videonun sonunda ise ABD’nin savaşın kazananı olacağı iddia edildi.
Ancak burada en dikkat çekici husus videoya yapılan yorumlarda gizli. 11 bin yorumun tamamına yakınında dünyanın hemen her tarafından insanlar Türkiye’ye hararetli şekilde destek verirken, binlerce insanın muhtemel bir ABD-Türkiye savaşında Türkiye için seve seve savaşacaklarını belirtmeleri; Türklerin çılgın bir millet olduğu, ölümden korkmadıkları, birçok devlet kurup yıktıkları, kimsenin Türklerin önünde duramayacağı yönündeki yorumlar dikkat çekti.
Bütün Müslüman ülkelerinin desteğini alan Türkiye’ye Venezüella, Japonya, Sırbistan, Rusya, Çin, Macaristan, Vietnam başta olmak üzere diğer tüm ülkelerden de çok ateşli destek mesajları yazıldı. Mesela bir Sırbistan vatandaşı, “Biz Türkiye ile komşuyuz. Amerika’yı komşu olarak istemiyoruz. Türkiye’yi sevmiyorum ama Amerika’yı da komşu olarak istemiyorum. Onlar bize çok büyük zarar verdiler” değerlendirmesinde bulunurken, yine gayrimüslim olduğu görülen bir kullanıcı, “Vietnam’a karşı kaybedin, ama Türkiye’ye karşı kazanın. Güldürmeyin beni” yorumunda bulundu. Bir başka kullanıcı da 260 bin olarak verilen Türkiye’nin asker gücünü 81 milyon olarak düzeltti. Türkiye’den bir kullanıcı “Beyaz Saray’da Türk Kahvesi içeriz adam olun!” yorumunda bulunurken, Türkiye aleyhindeki değerlendirmelerin ise FETÖ&PKK bağlantılı isimlerden gelmesi şaşırtmadı.
DipDalga.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.