Yakup KÖSE: Bu haberi Zedong'un yeğeni mi yazdı

Anadolu Ajansı’nın 3 Ocak tarihinde abonelerine geçtiği haberde Çin’in resmi haber ajansının âdeta itiraf mahiyetindeki verilerini yayımladı. Çin haber ajansının verdiği bilgilere göre işgal altındaki Doğu Türkistan’da 2018 senesinin 11 ayında 1 milyon 120 bin işgal unsuru 1 milyon 690 bin Müslüman’ın evinde zorla kalmış.

Ben demiyorum, işgalci Çin’in haber ajansı diyor!

Habere göre işgal unsurları Doğu Türkistanlı kardeşlerimizle bayramları birlikte kutlamışlar, çocukların ev ödevlerine yardım etmişler, dostlukları geliştirmişler, 'Ulusal Birlik ve Aile' duygusunu teşvik etmişler, aileleri bölgenin başkenti Urumçi’ye eğlenmeye götürmüşler; fotoğraflarda Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz pek de eğleniyor gözükmüyorlar!

Haberde hangi bayramları birlikte kutladıkları belirtilmemiş ama işgalcinin hangi bayramları kutlatacağı bilinmez değildir!

Biz yazıp söyleyince “provokatör, ABD’nin oyununa gelen sazan” oluyoruz ya gerçekleri Çin haber ajansından yapılan iktibaslar okumaya devam edelim: “Uygur ailelerin evlerinde konaklayan kamu görevlileri arasında Sincan Uygur Özerk Bölgesi Askeri Bölgesi, Silahlı Polis Birlikleri ve Çin merkezi yönetiminin bölgedeki temsilciliklerinden kamu görevlilerinin olduğu dile getirildi. Haberde ayrıca geçen yıl Sincan’da söz konusu görevlilerinin teşvik ettiği "Ulusal Birlik -Aile” etkinlikleriyle ulusal birliğin derinleştiği, parti kadroları ile yerel halk arasındaki bağların kuvvetlendiği, "ÇKP'nin sesinin binlerce aileye duyurulduğu" savunuldu. ÇKP Kaşgar Komitesi Parti Okulu Parti İnşa, Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Liang Mıngşia gazeteye yaptığı açıklamada, “Köylüler partinin iyi politikalarını anlamak için istekli, modern yaşam tarzını sabırsızlıkla bekliyorlar. Bugünlerde parti kadroları ve halk arasındaki ilişki gittikçe yakınlaşıyor. Köylülerin modern medeniyet akımını kabulü gittikçe artıyor. Hayat tarzı değişti. Düşünce de değişti.”

İşgalci yaptıkları asimilasyon çalışmalarını ne ‘güzel’ anlatmış, bize söz bırakmıyor! İşgalcinin, “Köylülerin modern medeniyet akımını kabulü gittikçe artıyor. Hayat tarzı değişti. Düşünce de değişti.” derken kastının ne olduğunu ferasetinize bırakıyorum…

Çin Haber ajansı Doğu Türkistan’daki gerçekleri yazmış Anadolu Ajansı da bizlere duyurdu; demek ki neymiş, Çin işgal ettiği topraklarda Müslüman ailelerinin evlerine zorla adamlarını koyuyormuş, eğitim kamplarında asimile ediyormuş.

Çin bile asimilasyon çalışmalarını dünyaya duyururken, bu zulümleri duyurmak için bu karda kışta Ankara’ya yürüyen Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin sesini duyurmak bir yana bir de “ajan, provokatör” diyenler Çin haber ajansına ne diyecekler bakalım; yoksa bu haberi Zedong’un yeğeni mi yazdı!..

YAKUP KÖSE / STAR

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.