Akıncılar Ayasofya önünde: Bu batıcı-İslamcı kavgasıdır…

 ‘Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu’nun çağrısıyla toplanan yüzlerce kişi, cuma namazını Ayasofya Meydanı’nda kıldı.1 Şubat Ayasofya'nın müzeye çevrildiği gün Ayasofya tekbirlerle inledi..Bir kez daha Ayasofya'nın asli hüviyetine geri döndürülmesi çağrısı yapıldı...
Namazın ardından bir basın açıklaması yapan grup, Ayasofya’nın yeniden cami statüsü kazandırılıp ibadete açılması çağrısında bulundu. Grup “Müslüman uyuma, mabedine sahip çık” şeklinde slogan attı.
Geniş güvenlik önlemleri altında açıklama yapan grup Ayasofya’nın hukuksuz bir şekilde müzeye çevrildiği öne sürdü.
Baran Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Kazım Albayrak namazın ardından yaptığı açıklamada ”Ayasofya’yı açacak olan sadece Müslümanların iradesi, azim ve kararlılığıdır. Kimse kimseye özgürlük veremez, özgürlük kazanılır. Eğer işin edebiyatında değilsek Ayasofya’nın açılması ve İslamın önündeki önemli bir setin kaldırılması için Ayasofya’yı kapatan iradenin bütün kalıntılarıyla silinmesi gerekir. Türkiye’nin önünde ayakbağı olarak duran bu zihniyetin artık devri kapanmıştır. İstikbal İslamındır!” ifadelerini kullandı.
”KAVGA BATICI İSLAMCI KAVGASI”
Albayrak ayrıca; ”Türkiye’deki kavga Batıcı-İslamcı kavgası olup, bu mücadelenin sonunda dünya milletlerine ebedî şifayı da dağıtabiliriz. Ancak bunu Necip Fazıl’ın dediği İslam inkılabıyla sağlayabiliriz.” dedi.
AKİT TV

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.