Kartal'da çöken binayla ilgili gözaltı kararı

İstanbul'un Kartal ilçesinde 21 kişinin hayatını kaybettiği Yeşilyurt Apartmanı'na ilişkin soruşturmada 4 kişi 'taksirle adam öldürme' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Kartal'da çöken 21 kişinin öldüğü, 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin 4 kişi gözaltına alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Kartal Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta bulunan Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin başlatılan soruşturmada, yeni bir gelişme yaşandı.

PROJEYİ ÇİZEN DE İNŞAATI DENETLEYEN DE GÖZALTINDA
Soruşturma kapsamında binanın projesini oluşturan Suzan Çayır, inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu ve inşaatın sağlık kurallarına uygun olup olmadığını denetleyen inşaat teknikeri Arzu Keleş Boran gözaltına alındı.

BİNANIN ÇÖKME NEDENLERİ
8 katlı 14 daireli binanın çökme nedenleri ise kaçak çıkılan katlar, temeldeki zayıf donatı, iyileştirilmeyen zemin, perde beton olmaması, statik eksiklik, beton kalitesizliği (deniz kumu) ve bunun gibi pek çok hata...


Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.